Відьми були і у стародавні часи

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 4.06.2009 14:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7329

У Британії знайдено стародавню пляшку із цвяхами, волоссям і сечею - предмет, який явно вказує на його магічне призначення.

У пляшці, яку було знайдено на південному сході Лондона при проведенні будівельних робіт, виявили відьмацьку ритуальну атрибутику.

За словами експертів, знахідка датується 17 століттям, - повідомляє The Daily Telegraph.

На рентгенівському знімку вчені побачили, що всередині є шпильки, волосся та обрізки нігтів, а також рідина, яка виявилася сечею.

Як зазначає видання, раніше було виявлено уже близько 200 подібних відьмацьких пляшок, однак дана знахідка, ймовірно, є першою, що збереглися цілковито. Аналіз вмісту засвідчив, що власник пляшки був курцем, а також, судячи із довжини нігтів, досить забезпеченою людиною.

За словами дослідників, відьмацька пляшка вважалася потужним чарівним засобом: вона забирала на себе закляття і негативну енергію, спрямовані на її власника. Пляшки з різноманітним вмістом, пов'язаним із людиною, яку вони повинні були захищати, закопували у землю або ховали у затишному місці будинку. Вважалося, що чарівний предмет захищає свого власника до того часу, доки є непошкодженим.

Нагадаємо, у березні цього року під час дослідження каналізації стародавнього міста майя Ель-Мірадор, Гватемала, група північноамериканських та гватемальських істориків знайшла величезний кам'яний фриз, уся поверхня якого була покрита унікальною різьбою із зображеннями древніх богів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.