Пристрасті навколо ширки. Президент Ющенко розповів про державний переворот

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 5.06.2009 15:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7337

Ще немає в природі ні ширки, ні законопроекту поправок до Конституції, але це не завада для Віктора Ющенка розповідати іноземним журналістам свої фантазії.

Метою створення широкої коаліції та внесення змін до Конституції є державний переворот - вважає Президент України.

Про це Президент заявив під час інтерв'ю групі іноземних ЗМІ.

Віктор Ющенко переконаний, що парламентська коаліція не може створюватися, щоб робити неконституційні, незаконні дії. Цілями створення коаліції за участі двох найбільших фракцій, пояснив Глава держави, є надання взаємних гарантій перебування у владі. При цьому, наголосив Президент, пропонована пролонгація повноважень парламенту та органів місцевого самоврядування є порушенням Конституції та узурпацією влади, оскільки думку виборця з цього питання ніхто з ініціаторів відповідних змін не має наміру запитувати.

«Ні одна влада так цинічно не поступала з головним документом, як сьогодні робить прем'єр -міністр», - прокоментував Президент плани двох найбільших фракцій змінити Конституцію.

Президент запевнив, що не допустить проведення політичного сценарію в Україні, який ставить під сумнів демократичні здобутки. «Сьогодні ключова дискусія - чи ми утримаємо демократичні завоювання, чи не утримаємо», - констатував він.

«Як Президент України я не допущу наступних виборів Президента у парламенті. Наступні вибори Президента відбудуться як прямі і всенародні. У цьому є моя честь як громадянина України і обов'язок як Президента», - заявив Віктор Ющенко.

Відповідаючи на запитання журналістів, він підтвердив, що братиме участь у цих виборах.

Грппа журналістів іноземних ЗМІ складалася з журналістів таких видань:

REUTERS - одна із найбільших інформаційних компаній у світі, спеціалізується на оперативному висвітленні подій у сфері економіки та міжнародної політики і є лідером розповсюдження друкованого, аудіо-відео-фото- та графічного інформаційного продукту для усіх міжнародних друкованих і електронних ЗМІ. Продукцією агентства REUTERS користуються більш ніж 500 провідних телеканалів світу, понад 1000 газет та журналів та всі інвестиційні установи світу.

AGENCE FRANCE-PRESSE (AFP) - одне із найбільш потужних інформаційних агентств. Передає новини з усього світу 24 години на добу. AFP пропонує новини з 165 країн і веде ефір з п'яти регіональних центрів. Клієнти AFP - головні медіа-організації світу, уряди більшості країн, фінансові корпорації, міжнародні компанії. AFP видає щодня 400-600 тисяч слів, до 3000 фотографій, 80 графічних матеріалів і 30 відеороликів.

ASSOCIATED PRESS (AP) - найстаріше та найбільше інформаційне агентство cвіту, спеціалізується на новинах текстового, фото, графічного, аудіо- та відео-формату. Агентство має 240 закордонних представництв, аудиторія АР сягає 1 млрд. людей щодня.

BLOOMBERG - одна із найбільш потужних інформаційних агенцій світу, яка є провідним постачальником фінансової інформації для професійних учасників фінансових ринків. Разом з тим, подаються політичні, економічні, культурні та спортивні новини. BLOOMBERG щодня публікує більш ніж 5000 статей, які читають приблизно 73 млн. людей у світі.
BBC WORLD SERVICE - найбільша телерадіокомпанія у світі, заснована 1922 року. Щоденна аудиторія BBC становить понад 230 млн. глядачів і слухачів. Українська служба є однією із 32-х мовних служб BBC WORLD SERVICE, працює з 1992 року. Щотижнева аудиторія української радіослужби нараховує понад три мільйони слухачів в Україні та за кордоном. Програми Української служби BBC ретранслюють мережеве Радіо ЕРА-ФМ - у столиці та в усіх обласних центрах, а також близько 20 місцевих радіостанцій по всій Україні.

DEUTSCHE WELLE - всесвітньо відома медіа-корпорація Федеративної Республіки Німеччина, займається виробництвом та розповсюдженням радіо-, теле- та Інтернет-програм. Радіо DW веде трансляцію 30 мовами, у тому числі українською. Перша програма українською мовою вийшла у 2000 році. Тричі на день україномовна радіопрограма DEUTSCHE WELLE інформує про події в Європі, Німеччині та Україні. Українську програму DEUTSCHE WELLE ретранслюють понад 20 радіостанцій-партнерів у різних містах України.

РАДІО «СВОБОДА» (повна назва «Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода») – одна з найпотужніших радіостанцій світу, приватний некомерційний інформаційно-новинний засіб масової інформації. Фінансується Конгресом США. З 1991 року Радіо «Свобода» має своє бюро у Києві. Здійснює мовлення 26 мовами на країни Східної і Південно-східної Європи, Кавказу, Центральної Азії і Ближнього Сходу. Кореспондентська мережа радіостанції включає 23 інформаційних бюро у світі та понад 1400 власних кореспондентів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.