Дубина чемно заперечив Президенту Ющенку

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 5.06.2009 22:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7340

Сьогодні Президент Віктор Ющенко вчергове вдарив по бізнес-авторитету даржавної акціонерної кампанії Нафтогаз. Керівник НАКу дав чемну публічну відповідь.

За словами Віктора Ющенка, фінансова ситуація в НАК «Нафтогаз України» вкрай критична. «Ситуація критична, відверто скажу. І ніколи ще такою вона не була», – заявив Президент.

Глава держави наголосив, що «жодної реструктуризації, яку в бюджеті «Нафтогазу» на 2009 рік передбачено шляхом перегляду відносин з держбюджетом, не зроблено жодної копійки». «Більше того, НАК «Нафтогаз України» з початку року заплатив 17 млрд. грн. податку до бюджету», – сказав Ющенко.

За словами Ющенка, з кожним днем питання реформування газового ринку набуває все більшої актуальності. «На жаль, я не відчуваю з боку уряду будь-якого бажання реформувати цей ринок, виходити на рішення брюссельської наради, починаючи з організації самого ринку, закінчуючи ціновою політикою тощо», – підкреслив Віктор Ющенко, нагадавши, що РНБО за два останні роки розглянула питання щодо реформування газового ринку на своїх десяти засіданнях, зокрема, в лютому цього року.

Президент відзначив, що, з одного боку, компанія здійснює платежі до «дутого» держбюджету, з іншого боку, неплатежі щодо компанії на всіх рівнях становлять 7 млрд. грн.

В свою чергу Голова НАК Нафтогазу Олег Дубина заявив наступне:«Від себе особисто та від колективу НАК «Нафтогаз України» я наполягаю щоб політики, експерти та представники ЗМІ різних країн припинили нагнітання істерії в суспільстві навколо діяльності Компанії на внутрішньому та зовнішньому ринках. Світова фінансова криза нищить економіки країн, великі корпорації та бюджети пересічних громадян. НАК «Нафтогаз України» також зазнає певних складнощів в роботі. Однак Компанія робить все можливе для подолання перешкод та виконання своїх статутних завдань у відповідності до чинного законодавства.

У травні 2009 року, Компанія отримала від ВАТ «Газпром» 2,376 млрд. куб. метрів російського газу, в тому числі для закачування у підземні сховища, загальною вартістю 646,8 млн. дол. США. НАК «Нафтогаз України» докладає всіх зусиль для виконання своїх зобов’язань та вчасно розрахується з ВАТ «Газпром». Ще раз зазначу, що чутки щодо катастрофічного стану Компанії є лише чутками.

На сьогодні в українських підземних сховищах газу ДК «Укртрансгаз» та ДАТ «Чорноморнафтогаз», знаходиться понад 19 млрд. куб. метрів природного газу. З сьомого квітня поточного року було розпочато процес закачування природного газу до ПСГ, що дозволить забезпечити проведення опалювального сезону, безперебійний та безаварійний транзит російського газу до країн ЄС.

НАК «Нафтогаз України» як найбільша нафтова і газова компанія України ніколи не сіє паніку ні серед своїх ділових партнерів, ні серед споживачів природного газу в Україні. Населення нашої держави та промислові підприємства можуть бути спокійними та впевненими в економічній стабільності НАК «Нафтогаз України». Але й в свою чергу Компанія вимагає адекватного ставлення до виконання своїх зобов’язань від зарубіжних партнерів та внутрішніх споживачів, особливо в частині повних та своєчасних розрахунків за спожитий газ.

Хочу зазначити, що тільки подальша консолідація та злагоджена співпраця усіх гілок влади дозволить НАК «Нафтогаз України» й надалі забезпечувати належний рівень енергетичної безпеки держави та європейського континенту.

Користуючись нагодою, вітаю з наступаючим Святом - Днем Святої Трійці та поздоровляю журналістів з їх професійним святом. Бажаю всім миру, злагоди, професійних успіхів та міцного здоров’я!»


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.