Коли немає ні розуму, ні фантазії - кращий лохотрон: війна старих жуєк

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 9.06.2009 10:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7342

Після провалу переговорного процесу зі створення широкої коаліції в Україні, конфронтація політичних сил продовжиться з новою силою, вважають політологи. Особливо з огляду на майбутні президентські вибори.

Активні переговори про можливість створення широкої коаліції з учорашніми противниками ще раз засвідчили історичну суть української політики: об’єднання та роз’єднання навколо ресурсів, а не навколо політичної ідеї. Про це в інтерв’ю «Німецькій хвилі» сказала керівник політичних програм Українського незалежного центру політичних досліджень Світлана Конончук.

Янукович уникнув політичної пенсії

На її думку, наміри створити широку коаліцію, провести серйозні конституційні зміни та уникнути президентських виборів – все це не було технологічною грою політичних опонентів, а могло стати цілком реальним сценарієм. Утім, лідер «регіоналів» Віктор Янукович, вчасно усвідомив свою небезпеку, зауважує Конончук: «Якби сам Господь Бог виступив гарантом угоди між партією Януковича та Блоком Тимошенко, все одно не було б жодної гарантії, що парламент вибере Януковича президентом. Підписавши таку конституцію, він відправив би себе на політичну пенсію».

Будуть нові спроби відправити уряд Тимошенко у відставку

За словами політолога, конфронтація Партії регіонів та БЮТ у парламенті продовжиться з новою силою. Експерт не виключає, що будуть нові спроби відправити уряд Юлії Тимошенко у відставку.

Також Світлана Конончук прогнозує, що після президентських виборів спроби внести зміни до української конституції продовжуватимуться, але не такі радикальні й серйозні. Нову співпрацю цих політичних сил щодо конституційних змін уже після президентських виборів Конончук називає малоймовірною.

Від “Аратти”: ми із самого початку, як ви помітили, скептично ставилися до реальної матеріалізації ширки і принципово вважали нижчим за власну гідність, брати участь у технологічних лохотронах, які, свідомо чи ні, були роздмухані колегами навколо чуток про тєрки регіоналів із іншими парламентськими фракціями.

Ми не перший день ретельно спостерегаємо за самозваними елітами, які випадково отримали владу над нами, громадянами України. Саме тому ми були впевнені, що наразі чекати конструктиву або хоч якоїсь продуктивної ідеї - просто утопія. Що, на це задатен проФФесор, який без суфлеру не здатен трьох слів у цензурну фразу змонтувати чи написати назву своєї посади без численних граматичних помилок? Чи від дрібного функціонера ЦК КПУ Литвина? Або ще дрібнішого функціонерчика обласного пошибу Симоненка? Або...

Власне, для того, щоб зрозуміти інтелектуальну потенцію так званих обранців долі, які ліктями проштовхнулися до корита, варто подивитися на їхні передвиборчі програми і переконатися, що вони - дрібні шахраї, які отримали мандат нашої довіри тупо ошукавши суспільство. Бо для них влада - це не відповідальність, а інструмент набивання власних кишень за рахунок обкрадання громади.

Але це - наразі не вважається злочинним. В усякому разі, як бачимо із Указів Президента, кращих із кращих дерибанщиків ще й відзначають високими державними нагородами.

Чи не так?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.