У Москві мріють про зростання цін на газ

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 9.06.2009 11:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7343

Зростання цін на газ можна очікувати вже в другій половині 2009 року.

Про це в інтерв’ю «Ехо Москви» заявив заступник правління ВАТ «Газпром» Олександр Медведєв.

«Те зростання цін (на нафту), яке ми спостерігаємо останні тижні, буде, звичайно, відбиватися і в цінах на нафтопродукти, в які входять і наші газові формули. І якщо ця тенденція збережеться, то услід за падінням цін, яке спостерігається зараз, в третьому і четвертому кварталі можна чекати, що ціни підуть вгору» - сказав він.

Медведєв також уточнив, що «запізнення» газових цін від цін на нафтопродукти складає 6-9 місяців.

«Ціна на газ має свої особливості формування, у нас ціни на газ плавніше міняються і більш передбачені, що дозволяє всім планувати, скільки потрібно грошей заплатити. Зазвичай період запізнення складає від 6 до 9 місяців» - сказав заступник голови «Газпрому».

Нагадаємо, наприкінці минулого тижня ціна «корзини» ОПЕК вперше з середини жовтня 2008 р. перевищила відмітку 68 дол./барр.

Між тим, європейські аналітики ринку пального прогнозують дещо протилежне: ціни на нафту та нафтопродукти почнуть зростати не раніше за 2011-2012 роки. Саме на цей період прогнозується початок посткризового економічного зростання не тільки у Європі, а й у світі в цілому.

До цього періоду можливі ситуативні стрибки та падіння цін на нафту і нафтопродукти, залежно від певної реакції на якусь ризиковану подію чи відсутність таких подій.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.