Каліфорнійським школярам та студентам вирішили проблему підручників

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 9.06.2009 12:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7344

Губернатор Каліфорнії Арнольд Шварценеггер має намір перенести матеріали шкільних та університетських підручників в інтернет, вважаючи це здоровим способом економії бюджетних коштів.

Таким чином, заявив Шварценеггер, уряд штату зможе щорічно економити мільйони доларів, які зараз витрачаються на друк нових підручників.

Крім того, за його словами, навчання в мережі допоможе учням йти в ногу з часом і не відставати він нових технологій.

Губернатор Каліфорнії переконаний, що саме молодь веде в інтернеті активне життя - спілкується у соціальній мережі Facebook, пише повідомлення на Twitter, завантажує додатки на iPod, - отже, і навчати школярів і студентів можна і потрібно онлайн.

З наступного навчального року, який розпочнеться в серпні, студенти, що вивчають у каліфорнійських університетах природничо-наукові та математичні дисципліни, отримають доступ до онлайн-підручників, які пройшли усі необхідні перевірки і відповідають освітнім стандартам.

У електронних підручників є ще одна велика перевага, додав губернатор, - їх дуже легко виправляти і доповнювати. Таким чином, сказав він, можна буде постійно оновлювати навчальний матеріал новими даними.

Однак, за словами кореспондента BBC, справжньою причиною пропозиції Шварценеггера, є фінансове питання.

У минулому році уряд Каліфорнії витратив на друк і придбання підручників 350 млн. доларів. Тепер штат не може собі дозволити такі бюджетні витрати.

У 2009 році бюджету Каліфорнії загрожує дефіцит у розмірі 24,3 млрд. доларів. Влада і так урізала видаткові статті, щоб хоч якось зменшити цю цифру. Однак, будучи членом Республіканської партії, губернатор відкинув можливість підвищення податків у якості методу боротьби з фінансовою кризою.

Нагадаємо, друковані підручники також відходять у минуле в Гонконгу - однак місцева влада планує використовувати в освіті не інтернет, а спецільні електронні пристрої.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.