В Україні може бути скасована заборона ввезення автомобілів старше 8 років

Автор/джерело -  © РКМ



Дата публiкацiї - 21.08.2006 15:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=735

Кабінет Міністрів України розробив законопроект, який передбачає ліквідацію 8-річного обмеження віку автомобілів, що імпортуються, відразу після вступу України до СОТ.

Зараз діє заборона ввезення автомобілів старше 8 років, а Законом «Про деякі пітання ввезення на митну територію України та реєстрацію транспортніх засобів» передбачена така заборона ще на 5 років після вступу України у ВТО. Ось цю норму Кабмін і пропонує відмінити.

Дії Кабміну обумовлені роботою з підготовки до вступу до СОТ, а заборона імпорту авто старше 8 років – одне з болючих питань переговорного процесу з європейськими державами.

Нагадаємо, що Україна на початку 2000-х років щорічно імпортувала більше 200 тис. вживаних автомобілів. Після ряду законодавчих обмежень цей об'єм скоротився до 7 тис. авто (близько 1% ринку) в 2005 році. За прогнозами до кінця 2006 року показник імпорту уживаних авто в нашу країну складе близько 8 тис. одиниць.

На думку експертів, саме законодавчі заборони вживаного імпорту заклали фундамент для зростання продажів нових автомобілів і забезпечили автомобільних бум і зростання автовиробництва. Якщо в 2000 році ринок нових авто складав 62 тис. авто, то в 2006 році він досягне 370 тис.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.