Що у Путіна на розумі, у Затуліна - на язиці: Україна повинна “повернути” Крим Росії

Автор/джерело -  © Корреспондент.net



Дата публiкацiї - 9.06.2009 17:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7351

Депутат російської Держдуми Костянтин Затулін, якого 6 червня не впустили на українську територію в аеропорту Сімферополя, заявив, що Україна повинна повернути Крим Росії.

Затулін - “Крим хоче додому”

Сьогодні, 9 червня, після повернення зі Сімферополя до московського аеропорту "Внуково" він заявив: "Головне, що я хочу сказати: Крим, звичайно, хоче додому".

За його словами, це може вирішити українсько-російські проблеми. "Українська влада, яка не хоче бачити нас на своїй території, могла б вирішити дану проблему просто - шляхом повернення Криму Росії", - сказав Затулін.

При цьому російський депутат пообіцяв, що "їх" (представників української влади) до Криму впускатимуть. "Ми обіцяємо, що будемо їх як іноземних туристів впускати до Криму безперешкодно", - заявив він.

Крім того, Затулін зазначив, що у майбутньому слід очікувати нових проблем у регіоні. "Боюся, що легко це все не вирішиться, але очевидно, що якщо влада України так поводитиметься із кримчанами та гостями Криму (так, ніби вони (гості) в’їхали на окуповану територію), то це буде джерелом для нових і нових занепокоєнь", - сказав він.

Затулін також додав, що через погіршення стану здоров'я в Україні він буде змушений скасувати поїздку на європейський парламентський турнір з тенісу до Боснії.

Як повідомлялося, 6 червня, прикордонники в аеропорту Сімферополя не дозволили Затуліну вийти із літака, посилаючись на заборону СБУ про в'їзд депутата на територію України.

Через деякий час Затулін був доставлений до лікарні через підвищення тиску.

Раніше, у лютому поточного року голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко заявив, що російські політики причетні до фінансування сепаратистських акцій в Україні, зокрема, він звинуватив у цьому Костянтина Затуліна, який ще влітку минулого року був оголошений небажаною персоною на території України і якому офіційно було заборонено перетинати український кордон.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.