У Підмосков’ї знайшли підроблену і отруйну порцеляну китайського виробництва на мільярд рублів

Автор/джерело -  © Lenta.ru



Дата публiкацiї - 10.06.2009 01:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7352

Співробітники управління по боротьбі з економічними злочинами (УБЕП) ГУВС Московської області виявили на одному з оптових складів в Митіщах посуд з підробленого фарфору.

Приблизна вартість партії оцінюється в один мільярд рублів.

Співробітники УБЕП змогли вийти на оптових торговців посудом в ході проведення перевірки діяльність однієї з комерційних фірм Московської області. Міліціонери з'ясували, що посуд з підробленого фарфору виготовлявся в Китаї і потрапляв до Росії морським шляхом через Санкт-Петербург. Документи на ввезення товару в країну були оформлені правильно.

Оперативники, які провели так звану "контрольну закупівлю" контрафактних виробів, відправили придбані зразки на експертизу. Дослідження показало, що посуд не є фарфоровим і, більш того, містить частинки свинцю і кадмію. Експерти встановили, що використання цього посуду в побуті може завдати шкоди здоров'ю людей, оскільки концентрація в ній шкідливих речовин перевершує санітарні норми в шість разів.

Посуд з підробленого фарфору, що зберігався на складі в Митіщах, реалізовувався в магазинах Москви, Сиктивкара, Омська, Тольятті, Самари і в інших регіонах Росії. Як багато контрафактного товару було продано, не повідомляється.

В даний час оперативники проводять операцію по вилученню контрафактного товару. Співробітники УБЕП опечатали триповерхову будівлю складу в Митіщах і проводять опис посуду, що зберігався там. Слідчі органи порушили кримінальну справу за статтею 238 КК РФ (виробництво, зберігання, перевезення або збут товарів і продукції, виконання робіт або надання послуг, що не відповідають вимогам безпеки).

Від “Аратти”: Ця інформація має зацікавити й українського споживача, - бо китайського порцелянового посуду на нашому ринку не набагато менше, а яка його якість - достатньо риторичне запитання.

На відміну від справжнього (і коштовного) китайського фарфору. Бо дешевий китайський ширвжиток вже у всіх на слуху - з його "якісними" матеріалами і отруйними фарбниками.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.