Ющенко і Янукович - пішачки у чиїхось руках

Автор/джерело -  © ІМК



Дата публiкацiї - 10.06.2009 12:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7355

Президент Віктор Ющенко і лідер опозиції Віктор Янукович стали механізмами реалізації стратегії глобального протистояння з командою Юлії Тимошенко.

Так прокоментував слова Ющенка про те, що саме він зміг запобігти створенню широкої коаліції, заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький, повідомила прес-служба АМС.

"Мені здається, Ющенко даремно з такою упевненістю говорить про те, що саме він запобіг створенню широкої коаліції за участю БЮТ, ПР, НУ-НС і БЛ. Точно так, як і дивною виглядає демонстративна упевненість у власних силах Януковича. По суті, вони перетворилися на реалізаторів зовнішньої концепції політичної комунікації - вони стали пішаками у чужій грі", - вважає експерт. На його думку, головна мета такої гри - дискредитація уряду Тимошенко і поетапне усунення її від влади.

"Вибори Президента в парламенті були для Януковича деякою гарантією його політичного благополуччя, тією самою "синицею в руках", яку він би ніколи не проміняв на невідомого "журавля в небі". Це означає, що йому надали або ще більш ваговиті гарантії, або застосували деструктивну мотивацію", - передбачає Голобуцький.

На думку експерта, тим самим був сформований жорсткий антитимошенковський фронт за участю Ющенка, Януковича та Яценюка. "Цілком можливо, що до нього намагаються втягнути і Литвина, який, поза сумнівом, не робитиме вкрай радикальних заяв, вичікуючи, чия сторона почне перемагати", - вважає експерт.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.