Нардеп-самооборонець засвідчив, що обирати Президента у парламенті бажав Янукович

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 10.06.2009 21:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7365

Народний депутат Олег Новіков коментуючи позицію НС щодо ширки повідомив, що обиратися у парламенті забажав саме Янукович.

«Під час зустрічі з прем’єр-міністром представники «Народної самооборони» висловили думку про те, що варіант змін до Конституції, запропонований Партією регіонів, неприйнятний. Йдеться про питання контролю над ЗМІ, про пролонгацію депутатських термінів у Парламенті до 2014 року. Моменти, пов'язані з обранням Президента в Парламенті, у свою чергу, потребували більш зваженого підходу, і не можуть ось так одразу бути прийнятими на поточній сесії», - пояснив народний депутат.

Новіков додав, що «саме обґрунтована думка «Народної самооборони» про те, що запропонований варіант Конституції противний інтересам українського народу, послужила однією з причин відмови від подальших переговорів із ПР».

Разом із тим, він запропонував інший варіант об'єднання нардепів.

Новіков нагадав, що в момент формування нинішнього Парламенту існувала ідея так званого «мегаблоку», коли йшлося про можливість об’єднання політичних сил навколо НУ.

«Знов визрів момент, коли слід подумати про подібне об'єднання заради подолання наслідків глобальної економічної кризи. Парламент повинен узгоджено працювати, і таке об’єднання слугуватиме вогнегасником для груп, що не бажають працювати й усіляко саботують діяльність Парламенту», - заявив Новіков.

Політик вважає, що на даний момент у Парламенті існують передумови для об'єднання зусиль Блоку Литвина, комуністів, НУНС і БЮТ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.