Нардепи попросили гаранта тимчасово звільнити столицю від Космоса

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 11.06.2009 14:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7369

Верховна Рада просить Президента Віктора Ющенка тимчасово усунути Леоніда Черновецького від виконання обов’язків голови Київської міської державної адміністрації.

За ухвалення проекту постанови № 4504 проголосували 228 депутатів.

Постанову підтримали: 153 депутати від БЮТ, 1 - від Партії регіонів, 27 - від Комуністичної партії, 47 - від НУНС.

Термін відсторонення Черновецького - на період діяльності тимчасової слідчої комісії Ради з розслідування порушень Конституції і законів посадовцями Київської міської ради і Київміськадміністрації.

При цьому Рада продовжила працю комісії до 19 листопада.

Прийнявши постанови, Рада також рекомендувала Ющенку відмінити розпорядження Черновецького про призначення перших заступників голів міськадміністрації, призначених з порушенням законодавства.

У свою чергу, парламент рекомендував Кабінету Міністрів провести термінове засідання для обговорення критичної ситуації в Києві, відмінити розпорядження Черновецького про призначення заступників голів, призначених з порушеннями.

Також Рада рекомендувала Кабміну підготувати і внести на її розгляд пропозиції по удосконаленню законодавства по організації місцевого самоврядування і виконавчої влади в столиці.

Крім того, Рада доручила Рахунковій палаті, Головному контрольно-ревізійному управлінню і Державній податковій адміністрації провести спільну перевірку мерії на предмет дотримання нею бюджетного і податкового законодавства, а Генеральній прокуратурі і Міністерству внутрішніх справ - дати правову оцінку діям чиновників.

5 червня Рада відмовилася рекомендувати Ющенку розглянути можливість звільнення Черновецького, доручивши комісії підготувати новий проект постанови.

Голова Верховної Ради Володимир Литвин прогнозував, що парламент повторно розгляне цю рекомендацію Ющенка 9-12 червня.

19 лютого Рада створила комісію з розслідування порушення Конституції і законів посадовцями Київради і Київміськадміністрації.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.