Увага! В Інтернеті з’явився троян-вбиця файлів

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 12.06.2009 22:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7375

В інтернеті розгулює небезпечний троян, що знищує всі файли і папки на зараженому комп’ютері.

Перші випадки інфікування Trojan.KillFiles.904 зафіксовано на початку червня 2009 року, повідомляє компанія Доктор Веб.

Проникаючи в комп'ютер жертви, Trojan.KillFiles.904 перебирає локальні і знімні диски від Z до A. На знайденому диску троянець починає видаляти папки та файли, перебираючи їх назви за абеткою. Якщо видалити файл не вдається, наприклад, з причини його використання, троянець робить його прихованим.

Як повідомили у прес-центрі компанії, особлива небезпека вірусу полягає в тому, що Trojan.KillFiles.904 намагається видалити всі файли та папки, які знаходяться на зараженому комп'ютері, за винятком системних.

Таким чином, користувач може втратити всі свої дані, при цьому операційна система продовжить свою роботу, зазначають фахівці. За їхніми словами, унікальною для сучасних шкідливих програм властивістю даного троянця є завдавання максимального збитку користувачеві. На відміну від програм-вимагачів, які набули останнім часом широкого розповсюдження.

Trojan.KillFiles.904 не просить жертву яким-небудь чином відкупитися і не намагається що-небудь вкрасти. Він просто знищує всю інформацію, що зберігається в зараженій системі.

Як припускають експерти компанії, даний троянець продовжує традицію вірусу Win32.HLLW.Kati, також відомого як Penetrator, який пошкоджує файли форматів Microsoft Word і Excel, а також фотографії та мультимедійні файли. Однак Trojan.KillFiles.904 являє ще більшу загрозу, зазначає Доктор Веб.

У зв'язку з небезпекою інфікування Trojan.KillFiles.904, компанія Доктор Веб рекомендує використовувати виключно ліцензійне антивірусне ПЗ з останніми оновленнями.

Зазначимо, раніше Лабораторія Касперського повідомила, що в травні 2009 року на комп'ютерах користувачів було зафіксовано 42520 унікальних шкідливих, рекламних і потенційно небезпечних програм.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.