Вчені повернули до життя космічних прибульців?

Автор/джерело -  © ІМК



Дата публiкацiї - 15.06.2009 10:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7378

Вчені знайшли і повернули до життя новий вид бактерій, що пролежали більше 120 тисяч років під трикілометровою товщею гренландського крижаного щита.

Незвичайний мікроорганізм, що має вкрай маленькі розміри, може бути схожий на примітивні форми життя, що існують на інших планетах, вважають автори статті, опублікованої в журналі International Journal of Systematic and Evolutionary Microbiology

Бактерії, що мають витягнуту форму і які становлять всього 0,9 мікрона в довжину і 0,4 мікрона в товщину, отримали офіційну назву Herminiimonas glaciei. Дослідникам було потрібно сім місяців для інкубації мікробів в лабораторних умовах при температурі два градуси Цельсія і ще 4,5 місяців при температурі п'ять градусів Цельсія для того, щоб організми, що розмножилися, сформували невеликі колонії, помітні неозброєним оком і які мають фіолетово-коричневий колір.

Не дивлячись на те, що мікроорганізми H. glaciei не небезпечні для людини, їхні розміри дозволяють їм проникати крізь бактерійні фільтри, що застосовуються в медицині для стерилізації рідин.

Наразі не повідомляється, чи новий вид флори має суто земне, чи позаземне походження.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.