Президент намагається заблокувати уряд з середини

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 16.06.2009 17:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7392

Зустріч Президента з міністрами від НУНС вкотре засвідчила: Віктор Ющенко не має уяви, в якому світі ми живемо.

Про це заявила заступник Голови фракції БЮТ у парламенті Олена Шустік.

«Зате він добре уявляє як потрібно блокувати нагальні рішення уряду. Кожне четверте з них він намагається зупинити через Конституційний суд своїми недолугими указами, які потім сам же скасовує», - сказала вона.

«Які претензії у Президента до уряду? Перше і найголовніше – уряду вдалося утримати країну на краю фінансово-економічної прірви і це не дає можливості президенту заявити своє сакраментальне: "Я ж попереджав". Звичайно, на думку Президента, оплачувати поставки російського газу авансовим платежем за послуги транзиту погано. Мабуть значно краще було б зірвати поставки взагалі. Заморожена країна легко проковтнула б повернення на газовий ринок «Росукренерго» з його оборудками», - сказала депутат.

«Віктор Ющенко дорікає, що Кабмін не фінансує деякі програми соціально-економічного та культурного розвитку. В умовах гострої нестачі коштів чудо вже те, що вдається вчасно виплачувати зарплати і пенсії. Все решта зараз – недозволена розкіш розпорошення коштів. Уряд зосередив усі наявні ресурси на стратегічних напрямках, де країна може здійснити технологічний і економічний прорив. І практика довела, що рішення було правильним. Той фурор, який викликав на світовому аерокосмічному салоні в Ле Бурже український літак АН 148 продемонстрував усьому світу перспективність і потужність української промисловості. Світ побачив наш успіх. Президент – ні. Тому і нарада з міністрами від НУНС була присвячена не перспективам виходу держави з кризи чи згуртуванню політичної еліти перед соціально-економічними викликами сучасності. Ні, президент інструктував міністрів, як краще протидіяти прем'єру у її державотворчій праці. У цьому весь Ющенко», - зазначила парламентар.

«Уряд творить економічну реальність, для якої ще немає теоретичних засад. Світ зіткнувся з такою кризою в сучасній історії вперше. Тому й не дивно, що новаторські рішення інколи не мають прецедентів. Проте консервативним політикам типу Ющенка важливо, щоб усе було по правилам. Як прихильнику форми, а не змісту, йому важливо, щоб у актах уряду було правильно розставлено коми», - сказала Олена Шустік.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.