Кастинг на отруйника. Медведчук не витримав і написав у ГПУ

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 16.06.2009 23:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7394

Віктор Медведчук просить генпрокурора України Олександра Медведька порушити кримінальну справу щодо посадових осіб Служби безпеки України.

Він звинувачує СБУ у спробі організувати проти нього незаконне кримінальне переслідування, пов'язане з отруєнням Віктора Ющенка.

Як повідомили у Центрі Правова держава, головою якого є Медведчук, відповідне звернення було надіслано 1 червня.

У Центрі зазначили, що "Медведчуку було відомо про спробу фальсифікації доказів з метою організації проти нього незаконного кримінального переслідування, пов'язаного з горезвісним "отруєнням Віктора Ющенка", і що "на даний час ці обставини стали предметом розслідування у Генеральній прокуратурі України".

Також, заявили у Центрі, Медведчуку "відомо про те, що протягом останніх місяців, виконуючи конкретне політичне замовлення, у СБУ фальсифікують докази для порушення кримінальної справи за звинуваченням у державній зраді ряду опонентів Віктора Ющенка, зокрема й проти самого Віктора Медведчука" , і що "керує цією злочинною діяльністю" один зі заступників голови СБУ. У зв'язку із цим 1 червня Медведчук і звернувся до генпрокурора з проханням порушити кримінальну справу щодо посадових осіб СБУ, - зазначили у Центрі.

При цьому прес-служба Центру заявляє, що "Президент Віктор Ющенко та окремі політичні сили уже доволі довго використовують ім'я Віктора Медведчука у різних політичних спекуляціях, користуючись тим, що за останні роки він принципово відійшов від публічної політики".

"На жаль, у ці брудні інсинуації, які помітно посилилися з наближенням кінця нинішнього політичного режиму, безсоромно втягуються органи прокуратури та СБУ. Слід сказати, що остання (СБУ) уже давно заплямувала себе безпідставними заявами про нібито причетність Віктора Медведчука до різних протиправних дій", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, у лютому Шевченківський райсуд Києва зобов'язав і.о. голови СБУ Валентина Наливайченка спростувати заяву про причетність голови ради центру Правова держава Віктора Медведчука до "антидержавної діяльності".

Президент Віктор Ющенко неодноразово заявляв про причетність Віктора Медведчука до наміру БЮТ і Партії регіонів змінити Конституцію України.

Раніше на головних отруйників претендували Володимир Сацюк та кум гаранта Давид Жванія.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.