СБУ упіймало банду. Продавали дітей на органи

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 17.06.2009 14:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7399

СБУ в Донецькій області затримала учасників злочинного угрупування, що займалося торгівлею дітьми.

Про це на брифінгу заявила прес-секретар СБУ Марина Остапенко.

За її словами, в Донецькій області ОЗУ намагалося продати десятирічного хлопчика з метою використання його внутрішніх органів для пересадки. Дитину-сироту, яка з невідомих причин втекла з закладу для сиріт, злочинці знайшли на вокзалі. Зловмисники вимагали за продаж дитини 60 тис. євро.

Вони під приводом влаштування дитини в спортивну школу провели комплексний медичний огляд для того, щоб збільшити ціну за дитину її при продажу.

Внаслідок спецоперації, в ході якої співробітники СБУ представилися покупцями, під час обміну дитини на гроші учасники ОЗУ були затримані.

Прокуратура Донецької області порушила кримінальну справу за ч. 3 ст. 149 КК України (торгівля людьми), за якою передбачається позбавлення волі від 8 до 12 років. Наразі всі затримані знаходяться під вартою.

Від “Аратти”: очевидно, що дитина, на спробі продати яку упймали бандитів, була не першою. Бо, не можна не помітити, що вже існувала налагоджена процедура медичного обстеження і підготовки "товару" до реалізації.

Відтак, постає питання: як бандитам вдавалося певний час здійснювати свої злочини, адже навколо були дорослі люди? В тому числі - лікарі.

В усякому разі, цей факт, як на наше глибоке переконання, потребує посиленої суспільної уваги та активної громадянської позиції кожного українця.

Бо на те, що цинічна влада зробить якісь висновки, окрім нагоди пропіаритися, ми й не плекаємо надії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.