Ющенко заявив, що російські ЗМІ регулярно дискредитують Україну

Автор/джерело -  © Корреспондент.net



Дата публiкацiї - 17.06.2009 19:46 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7402

Президент України Віктор Ющенко в інтерв’ю німецькій газеті Frankfurter Allgemeine Zeitung заявив, що російські ЗМІ систематично поширюють перекручену інформацію про Україну.

Російські ЗМІ систематично поширюють перекручену інформацію про Україну, - вважає Президент

Відповідаючи на запитання журналіста видання щодо правильності тверджень про російську політику дискредитації України, Ющенко сказав: "Ми є свідками того, як в інформаційному просторі Росії регулярно поширюють інформацію, котра дискредитує наші стосунки. Очевидно, важко для деяких політичних кіл Росії сьогодні сприйняти тезу незалежності, суверенітету України, організації рівноправних взаємин. Тож використовують десятки тем, колосальний механізм і в світі, і в Європі, щоб сформулювати викривлене уявлення про те, що відбувається в Україні", - сказав Ющенко.

При цьому Президент наголосив, що остання "газова війна" є яскравим свідченням цього.

Ющенко запевнив, що Україна була і буде надійним транзитером газу до Європи. Водночас, він зазначив, що "безумовно, нам потрібні ринкові принципи та засади у даній сфері".

"Хотілося б, щоб у Європи вистачило адекватної волі для формування транзитної політики відповідно до ринкових умов, здорового глузду. Щоб ми мінімізували вплив політики на це питання", - сказав Ющенко.

Від “Аратти”. Від себе ми можемо побажати нашому Президенту вести дієву контрінформаційну політику заради протидії поширення негативної інформації про Україну з боку таких “дружніх” держав як сучасна Росія. А Міністерству юстиції - переглянути доцільність реєстрації та діяльності на території України таких джерел антиукраїнської пропаганди як українську філію Інституту СНД (про що було офіційне звернення СБУ) та ще кількох організацій і партій.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.