Нардеп, прокурор і начальник міліції вбили озброєного перехожого

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 18.06.2009 11:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7403

Позавчора близько 20-ї години поблизу смт Голованівськ Кіровоградської області в результаті сутички з нардепом від БЮТ Віктором Лозинським, Голованіським районним прокурором Євгеном Горобенком та начальником Голованівського райвідділу міліції Михайлом Ковальським загинув чоловік (1954 року народження).

Про це стало відомо з компетентних джерел у правоохоронних органах.

Згідно з отриманою інформацією, народний депутат разом з місцевими керівниками прокуратури та МВС їхав в автомобілі вздовж мисливських угідь. В людині на узбіччі вони запідозрили браконьєра. За попередніми даними, той стріляв у бік машини. Після цього між чоловіками виникла сутичка, в результаті якої нардеп, прокурор і правоохоронець затримали нападника.

За інформацією співрозмовника, ним виявився непрацюючий житель Голованівського району. Він був доставлений до Голованівської центральної районної лікарні з діагнозом «травматичний шок та вогнепальне поранення», де помер під час надання йому медичної допомоги.

У Лозинського, Горобенка та Ковальського діагностовано порізи і забої, які вони отримали під час опору чоловіка. У загиблого було виявлено і вилучено 2 одиниці вогнепальної зброї та ніж.

Як повідомили в прес-службі прокуратури Кіровоградської області, на місце пригоди для з’ясування обставин виїжджав обласний прокурор Геннадій Тюрін з двома заступниками, а також співробітники міліції. Була організована дослідча перевірка, за результатами якої Управлінням МВС в області порушено кримінальну справу за ч.2 ст. 121 Кримінального кодексу України (Умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене способом, що має характер особливого мучення або вчинене групою осіб, а також з метою залякування потерпілого або інших осіб, або вчинене на замовлення, або таке, що спричинило смерть потерпілого).

За цією статтею передбачено покарання від 7 до 10 років ув’язнення.

Слідчими висунуто кілька версій інциденту, які зараз відпрацьовуються.

Водночас в Департаменті зв’язків з громадськістю МВС заявили, що не володіють інформацією з цього приводу.

Перший віце-прем’єр-міністр України Олександр Турчинов заявляє, що народний депутат Лозинський не причетний до загибелі в результаті стрілянини чоловіка поблизу смт Голованівськ Кіровоградської області.

Про це Турчинов заявив в ефірі програми “Шустер Live” на телеканалі “Україна”.

“Їхали в одній машині керівник Кіровоградської обласної прокуратури, керівник управляння МВС і депутат від БЮТ. Невідома людина почала обстрілювати цю машину. Вони люди військові, змушені були протидіяти цьому. Але ж, безумовно, не готові були відкривати вогонь, оскільки, як я розумію, просто не мали зброї”, - сказав Турчинов.

За словами першого віце-прем’єра, було викликано спецназ, який затримав цю людину. Турчинов повідомив, що нападник помер у лікарні. “Я не знаю, хто це був, які мотиви у нього були стріляти, причому невідомо, по кому він стріляв - по представнику МВС, по прокурору чи по депутату. На це дасть відповідь слідство”, - додав він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.