Російські чекісти не збираються додому

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 18.06.2009 12:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7404

Співробітники ФСБ Росії, які працюють у складі Чорноморського флоту РФ, знаходяться на території України відповідно до двосторонніх угод.

Про це сьогодні на брифінгу в Москві сказав офіційний представник Міністерства закордонних справ Росії Андрій Нестеренко.

«Всі підрозділи та служби ЧФ знаходяться на території України відповідно до двосторонніх угод. Виходимо з того, що всі питання розглядатимуться в правовому полі і за столом переговорів. Усі механізми для цього у нас існують», - сказав Нестеренко.

Також він відзначив, що в даний час між РФ та Україною вирішуються практичні питання, пов’язані із забезпеченням умов, необхідних для повноцінного функціонування ЧФ РФ і його перебування на території України. При цьому Нестеренко нагадав, що робота в даному напрямі ведеться в рамках відповідної підкомісії російсько-української міждержавної комісії, сьоме засідання якої відбулося 10 червня в Києві і пройшло, на думку МЗС РФ, успішно.

«Будь-які питання, пов’язані з діяльністю представників ФСБ Росії у складі ЧФ РФ в ході засідання не обговорювалися», - підкреслив він. При цьому він відзначив, що ряд українських чиновників останніми днями зробили відповідні заяви з цього питання. І є відповідне звернення.

«Вони (звернення) розглядаються», - сказав Нестеренко. Він підкреслив, що ЧФ РФ діє на території України на підставі двосторонніх домовленостей.

Як повідомлялося раніше, 17 червня керівник СБУ Валентин Наливайченко заявив, що після 13 грудня всі співробітники ФСБ Росії на Чорноморському флоті РФ повинні покинути територію України. За його словами, про цю вимогу російську сторону сповістили через офіційні канали.

За словами керівника СБУ, на ЧФ РФ наразі працює 19 офіцерів ФСБ, які займаються контррозвідувальною діяльністю.

Раніше Наливайченко заявив, що Україна сама може забезпечити безпеку російського Чорноморського флоту на території України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.