Хроніки дерибану. Із початку року в платників податків чиновники вкрали 1,5 млрд. грн.

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 18.06.2009 14:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7411

За п’ять місяців цього року міліція викрила зловживань бюджетними коштами на суму понад 1,5 млрд грн.

Про це під час наради у Львові повідомив міністр МВС Юрій Луценко.

За його словами, фігурантами у цих справах є понад 1600 осіб. Луценко підкреслив, що це суттєво більше, ніж минулого року. Крім того, він вказав на те, що 202 справи – це розкрадання бюджетних коштів на понад 1 млн. грн. Він звернув увагу на те, що красти менше не стали, а відсутність відповідної реакції з боку правоохоронних органів, на його думку, лише сприяє подальшим розкраданням з державного бюджету.

За словами міністра, 150 млн. грн. - це розкрадання під час тендерів, що проводилися на використання бюджетних коштів. Крім того, приблизно 70 млн. грн. – це розкрадання піл час будівництва доріг, дитсадків, шкіл та інших об’єктів. А ще приблизно 50 млн. грн. розкрали під час ліквідації наслідків повені.

Водночас Луценко зауважив, що реальне покарання отримає досить мало порушників, оскільки міліція не веде ці справи, а їх розслідує прокуратура. Як приклад він навів той факт, що кожного року міліція затримує приблизно 3 тисячі хабарників, з яких суд визнає винними трохи більше 50 осіб. Попри це міністр МВС закликав підлеглих моніторити проходження справ по розкраданню бюджетних коштів на суму 100 тис. грн. і більше.

«Наше завдання полягає у тому, щоб порушники отримали заслужене покарання», - зазначив Луценко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.