Убивство біля лісу. Нові подробиці

Автор/джерело -  © Кіровоград. pro.ua



Дата публiкацiї - 18.06.2009 21:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7420

Прокуратура Кіровоградської області порушила кримінальну справу за ч.1 статті 121 Кримінального Кодексу за фактом смерті жителя Голованівського району Валерія Олійника, до якої може бути причетний нардеп Лозінський.

Про це на прес-конференції повідомив прокурор області Геннадій Тюрін сьогодні, 18 червня.

«16 червня близько 22-ї години мені зателефонував прокурор Голованівського району і повідомив, що він разом із народним депутатом Лозінським та начальником райвідділу міліції їдучи по польовій дорозі були обстріляні невідомим із вогнепальної зброї. Він також повідомив мені, що нападника затримано, в них легкі тілесні ушкодження, а зловмисник перебуває в лікарні із ушкодженнями», — сказав Геннадій Тюрін.

Він також зазначив, що з вечора того дня в районі працює слідчо-оперативна група прокуратури за участі судмедексперта, експертів криміналістів, представників інспекції з кадрів та внутрішньої безпеки УМВС в області та УСБУ.

«Було опитано всіх учасників подій від самого народного депутата до фельдшера швидкої, яка надавала медичну допомогу на місці подій. Опитано також міліціонерів, які брали участь у захопленні Олійника. Ми також оглянули його труп у морзі», — сказав прокурор області.

За його словами, на тілі померлого є ушкодження, в тому числі вогнепальні поранення, однак він відмовився уточнити їхні місце й характер, мотивуючи це тим, що остаточну відповідь про це, як і про причини смерті, встановить експертиза.

«Зі слів експерта, за попередніми даними смерть настала від шоку та втрати крові. Також зазначу, що під час розмови із цими трьома учасниками подій я не відчув запаху алкогольних напоїв від них, а також від тіла померлого під час огляду в морзі. Проте експертизу на вміст алкоголю в їхній крові не проводилася. Але, підкреслюю, на всі ці питання дадуть відповіді висновки експерта. На сьогодні ще не відомі результати розтину тіла», — сказав Геннадій Тюрін.

Він також розповів про те, як пояснили події начальник райвідділу МВС, народний депутат та прокурор району під час дачі пояснень.

«З їхніх слів, приблизно 20-ї години 16 червня Віктор Лозінський, начальник райвідділу МВС Михайло Ковальський та прокурор району Євген Горбенко їхали в автомобілі «Нива-Шевроле» неподалік Голованівська польовою дорогою. На полі вони помітили чоловіка, який видався їм підозрілим. Вони зупинили авто і хотіли з’ясувати, що він робить на полі. У відповідь той почав стріляти з вогнепальної зброї. Начальник райвідділу викликав наряд міліції а самі вони почали переслідувати незнайомця. Наздогнавши його, силоміць намагалися відібрати в нього пістолет, але він, завдавши ножових поранень переслідувачам, вирвався й утік. Проте погоня тривала. Вже коли прибули на місце озброєна група міліціонерів, вдалося відволікти увагу зловмисника і самому Михайлу Ковальському вдалося знешкодити Олійника. Під час сутички останній зазнав вогнепальних поранень від своєї зброї. Переслідувачі Олійника викликали швидку медичну допомогу, надали першу медичну допомогу самі, побачивши, що затриманий поранений. Прибувши, бригада швидкої надала допомогу, що пізніше засвідчили й головний лікар ЦРЛ, який прибув туди також, й фельдшер. Пораненого доправили до лікарні, де він і помер. У загиблого вилучено кухонний ніж та два пістолети: один нагадує переблений стартовий, другий — пістолет системи наган», — сказав прокурор області.

Геннадій Тюрін також зазначив, що наразі в нардепа, начальника РВ та прокурора вилучено всю особисту зброю.

Між тим, не все однозначно і зрозуміло із загиблим, а саме, що він робив біля лісу та куди прямував, озброєний двома пістолетами, що виключає навіть припущення у бракон'єрстві.

Мешканця села Красногірка Голованівського району Олійника Валерія Андрійовича, котрий загинув під час інциденту за участі народного депутата від БЮТ Віктора Лозінського, односельці не бачили з 1972 року.

Як стало відомо, у Красногірці дійсно проживав Олійник Валерій Андрійович 1954 року народження, ходив у місцеву школу. Він мешкав разом з батьками і у 1972 році пішов у армію.

Його мати, Олійник Любов Євсеївна 1928 року народження, виїхала з Красногірки 17 травня 1958 року, і з тих пір проживає у селі Грушка Ульяновського району. Батько Валерія помер.

Прописаний у Красногірці Валерій Олійник був фактично до моменту призову в армію, після армії у селі знову не прописувався.

Ні місцеві жителі, ні у сільській раді Валерія у селі більше не бачили.

Як повідомлялося раніше, раніше стосовно цих подій управлінням МВС в області порушена кримінальна справа за ч.2 ст.121 Кримінального кодексу України (навмисне важке тілесне ушкодження, здійснене в спосіб, який носить характер особливих тортур або вчинене групою осіб, а також з метою залякування постраждалого або інших осіб, або вчинене на замовленням, або як таке, що спричинило смерть постраждалого). По цій статті передбачено покарання від 7 до 10 років ув’язнення.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.