Владне крісло за будь-яку ціну. Банкова відчайдушо руйнує коаліцію

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 19.06.2009 14:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7425

Партія “Народний союз “Наша Україна”” сьогодні на засіданні політради визначить дату проведення з’їзду, де буде розглянуте питання щодо перебування депутатів у складі коаліції з БЮТ і Блоком Литвина.

Про це журналістам перед засіданням політради повідомив народний депутат від НУ-НС Андрій Парубій.

"Я думаю, що ми сьогодні визначимо, що через тиждень пройде з"їзд …. І там будуть розглянуті основні питання. Зокрема, організаційне, а саме вибори керівних органів, бо статутом передбачений термін, коли має відбутися оновлення ради партії. Очевидно, рада партії буде скорочена …. Також будуть прийняті зміни до статуту. Друге ключове питання, яке ми розглянемо, - політичне. І воно стосується позиціонування партії стосовно теперішньої влади. І що важливо, ми маємо визначитись, чи входимо в коаліцію, чи не входимо. Бо, на жаль, склалося так, що частина наших депутатів увійшла в коаліцію, а більшість – не увійшли в коаліцію. Очевидно, ми маємо прийняти дуже чітке рішення, і депутати мають визначитись, чи опираються вони на рішення партії, чи будуть його порушувати", - сказав він.

Парубій додав, що сьогодні кадрові питання розглядатися не будуть. При цьому буде розглянуте питання щодо соціально-економічної ситуації в країні і діяльності уряду щодо подолання кризи.

Від “Аратти”: отже, очевидно, що гаранту аж надто муляє діючий парламент, та ще й такий, який не вважає, що він нардепів "по смітниках збирав".

Очевидно, що розпустивши Верховну Раду, Ющенко мріє відтягнути час перевиборів Президета, бо розуміє - в нього немає жодного шансу у законний спосіб залишитися на посаді. А хочеться.

І заради цього, очевидно, він готовий спуститити свою партєйку у політичний смітник, адже всі соціологічні дослідження вказують, що НСНУ, у разі дострокових виборів, не проходить у парламент. Навідзнаку від регіоналів, які також синхроно із Банковою витягли із шухлядки мульку про дострокові вибори.

Втім, ми можемо нагадати гаранту та його вірнопідданим нашоукраїнцям: тиск, у будь-якій формі, в тому числі так званою "партійною дісципліною", на народного депутата України - є кримінальним злочином. Отже, входити чи не входити у коаліцію - це рішення народних депутатів, яке, згідно із Конституцією, кожен ухвалює індивідуально й добровільно. І згадок про ніякі "партійні дісципліни" у Конституції немає. Як немає й індивідуального членства у коаліції, а є фракційне.

То ж історія недолугих клерків гаранта все більше тхне відвертим невіглаством та криміналом.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.