З жовтня зміняться коди міжміського та міжнародного зв’язку

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 19.06.2009 16:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7426

Укртелеком з 14 жовтня змінює порядок набору міжміських та міжнародних напрямів.

Відкрите акціонерне товариство "Укртелеком" на виконання наказу Міністерства транспорту і зв'язку України від 29 вересня 2008 р. №1200 "Про затвердження плану переходу на перспективну систему нумерації телефонної мережі загального користування України" з 14 жовтня 2009 р. змінює порядок набору міжміських і міжнародних напрямів.

Про це повідомляє прес-служба "Укртелекому".

Щоб вийти на міжміську телефонну мережу, необхідно буде замість міжміського префікса "8" набрати префікс "0". Для виходу на міжнародну телефонну мережу замість міжнародного префікса "8-10" - префікс "0-0". Тобто для того, щоб подзвонити по телефону в інше місто, іншу країну або на номер мобільного абонента потрібно спочатку набрати цифру "0". Після набору "0" (зі стаціонарного телефону) слід дочекатися безперервного сигналу і тільки потім здійснювати набір інших цифр - код потрібного міста, або код мережі оператора мобільного зв'язку без першої цифри "0" в існуючому коді, далі без інтервалу - номер телефону абонента.

Для абонентів Київської обл. вводиться новий код зони "45" замість "044".

На офіційному сайті "Укртелекому" вже розміщено інструкцію з нового набору номерів та нові телефонні коди населених пунктів України.

Для зручності абонентів з 14 жовтня працюватимуть автовідповідачі. Також інформацію щодо порядку набору номерів телефонів можна буде дізнатись за номерами телефонів довідково-інформаційних служб компанії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.