Нашоукраїнці, які ще залишилися, зберуться на з’їзд та поміняють назву

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 19.06.2009 17:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7427

Сьогодні Рада партії НСНУ визначила дату з’їзду на 27 червня.

Про це, виступаючи перед журналістами після засідання політради, повідомила Голова Ради партії Віра Ульянченко.

За її словами, під час засідання довго обговорювалася політична і соціально-економічна ситуація в країні та роль партії у обговоренні проекту Конституції, внесеної Президентом України Віктором Ющенком.

«Також ми серйозно попрацювали над змінами до Статуту, які будуть внесені на розгляд з’їзду, та обговорили ситуацію в Донецькій партійній організації», - розповіла Ульянченко.

Вона також повідомила, що Рада партії дала доручення Президії підготувати до з’їзду резолюції щодо позиції партії у період виборчої кампанії та стосовно оцінки політичної та соціально-економічної ситуації.

«Особливо члени Ради звернули увагу на оцінку виконання соціальних програм, адже саме на них спиралася програма Віктора Ющенка «10 кроків назустріч людям», - наголосила Ульянченко.

Рада «Нашої України» затвердила наступний проект порядку денного з’їзду партії:

1. Про поточну політичну та соціально-економічну ситуацію в Україні
2. Про внесення змін та доповнень до Статуту Народного Союзу «Наша Україна»
3. Про обрання Ради Народного Союзу «Наша Україна»
4. Про внесення змін до складу Центральної контрольно-ревізійної комісії Партії
5. Ухвалення резолюцій, заяв, звернень
6. Різне

Окрім того, Ульянченко повідомила, що на з'їзді планується змінити назву партії. Вона розповіла, що делегатам з’їзду «Нашої України» може бути запропоновано повернутись до попередньої назви партії «Наша Україна» замість «Народний Союз Наша Україна». Також, за словами голови ради партії, пропонується внести зміни до статуту, які стосуються питань вступу нових членів у партію, зокрема, пропонується у цьому питанні розширити повноваження первинних організацій.

Крім цього, як сказала Ульянченко, на з’їзді буде розглянуте питання щодо зміни процедури формування Ради партії. Зокрема, за її словами, пропонується скасувати норму, відповідно до якої до цього органу за посадою входять члени «Нашої України». які є народними депутатами, мерами міст, головами обласних державних адміністрацій.

Натомість пропонується, аби питання їхньої приналежності до Ради партії обговорювали та ухвалювали обласні партійні організації, додала вона.

Замість післямови. Із слів Віри Іванівни нас особливо зацікавили ті, що стосуються резолюцій щодо виконання Президентом Ющенком його майданних обіцянок-цяцянок.

Наразі ми, як виборці, й досі чекаємо бодай першого кроку гаранта назустріч людям. Проте, навряд чи сподіваємося почути й побачити у офіційних документах нашоукраїнців щось наближене до об'єктивності. Бо тоді, логічно, доведеться ухвалювати постанову про дострокову відставку почесного нашоукраїнця №1.

Чи папір усе витирмає?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.