Убивство біля лісу. Гарант теж не проти піарнутися?

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 22.06.2009 14:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7434

Не тиснучи на слідство, Президент звернувся до Медведька.

Президент України Віктор Ющенко доручив Секретаріату звернутися до Генеральної прокуратури щодо необхідності з'ясування обставин смерті 16 червня Валерія Олійника, у можливій причетності до вбивства якого підозрюються народний депутат України Віктор Лозинський та керівники правоохоронних органів Голованівського району Кіровоградської області.

Про це заявила сьогодні на брифінгу прес-секретар Глави держави Ірина Ванникова.

«Президент був поінформований про цей злочин у день вбивства - а саме у вівторок, 16 червня - і вже наступного дня доручив Секретаріату зробити офіційний запит на ім'я першого заступника Генпрокурора щодо з'ясування обставин смерті Валерія Олійника», - сказала Ванникова.

За її словами, в листі за підписом заступника Глави Секретаріату Марини Ставнійчук йдеться про необхідність перевірити обставини смерті громадянина та в разі наявності ознак злочину зреагувати відповідно до статті 97 Кримінально-процесуального кодексу України, а також надати результати перевірки для підготовки доповіді Главі держави.

«Слід відзначити, що Президент неодноразово наголошував на неприпустимості будь-якого впливу на діяльність правоохоронних органів, на їхню незалежність від політичних сил і народних депутатів зокрема», - сказала Ванникова.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.