Samsung презентувала електронний паспорт з гнучким дисплеєм

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 22.06.2009 16:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7436

Через рік після анонсу компанія Samsung продемонструвала новітній прототип електронного паспорта, оснащеного 2-дюймовим гнучким AMOLED-дисплеєм роздільною здатністю QVGA

Як повідомили представники компанії, завдяки дисплею, можна побачити власника в будь-якому ракурсі з усіх 360 градусів. А найголовнішим достоїнством розробки є відсутність необхідності у виділеному джерелі енергії - паспорт отримує її з RFID-модуля, що відповідає також і за ідентифікацію власника.

У звичайному режимі, тобто при відсутності сигналу RFID-зчитувача, дисплей на паспорті нічого не відображає. Проте, наблизившись до сканера, гнучкий AMOLED-дисплей показує картинку з контрастним відношенням 10 000:1 з використанням 260 тисяч кольорів.

За словами розробників, електронний паспорт не тільки містить більше даних у порівнянні зі звичайним, але його також важче підробити.

Про те, коли документи надійдуть у виробництво не повідомляється.

Нагадаємо, на початку червня компанія Samsung на SID Display Week в США продемонструвала перший у своєму роді дисплей, що має властивості електронного паперу, який може відображати відео.

У березні група американських вчених з Національного інституту з вивчення проблем старіння спільно з експертом з Університету штату Нью-Йорк в Фармінгдейлі оголосила про розробку нового методу розпізнавання особистості людини з рентгенівського знімку колінного суглоба.

У свою чергу компанія Apple анонсувала розробку технології, завдяки якій iPhone розпізнаватиме власника за відбитками пальців та формою вух.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.