Луценко доповів: міліція розкрила мережу наркодільців, які мали круту кришу

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 23.06.2009 14:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7444

В рамках ліквідації міжнародного наркоугруповання, кілька десятків членів якого уже затримано, міліція проводить слідчі дії для затримання ще 80 збувачів наркотиків.

Про це сьогодні на брифінгу в Києві заявив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

Як відомо, 18 червня в результаті спільної операції співробітників органів внутрішніх справ країн СНД в Україні та ряді країн Співдружності було заарештовано кілька десятків членів організованого злочинного угруповання, яке розповсюджувало важкі наркотики, зокрема кокаїн).

Луценко розповів, що на початку 2008 року працівники відділу боротьби з незаконним оборотом наркотиків ГУ МВС України в АРК отримали оперативну операцію про те, що в розважальних закладах Криму та під час проведення Міжнародного музичного фестивалю "Республіка-Z" не встановлені особи збувають кокаїн і амфетамін серед молоді.

У результаті перевірки встановлено, що учасники угруповання мають корумповані зв’язки у владних та правоохоронних структурах, зокрема в УБОЗі та СБУ.

За словами Луценка, найближчим часом керівництво МВС проведе закриту зустріч з керівництвом СБУ та надасть оперативну інформацію про окремих працівників служби для прийняття відносно них відповідних заходів.

Продовжуючи тему, міністр повідомив, що в наркоугруповання було залучено спеціальних агентів МВС.

Таким чином вдалося з’ясувати, що до ОЗУ входить більше 30 осіб з числа громадян України, Росії, Білорусі, Німеччини та Казахстану, які налагодили міжнародні канали постачання кокаїну з Латинської Америки до України та інших країн, створивши таким чином розгалужену мережу його розповсюдження в містах Санкт-Петербург (Росія), Кельн (Німеччина), Київ, Одеса, Чернігів, Сімферополь, Севастополь, Харків.

Під час оперативних заходів у злочинців вилучено понад 7 кг кокаїну, маріхуана, макова соломка, екстазі, амфетамін, вартість яких за цінами "чорного ринку" становить понад 6,2 млн. грн.

Крім того, у членів ОЗУ вилучено 4 пістолети іноземного виробництва, набої, гроші та коштовності. Наразі вирішується питання щодо накладення арешту на 18 квартир злочинців у Києві, Чернігові, Санкт-Петербурзі, автомобілі престижних марок та інше майно на загальну суму понад 15 млн. грн.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.