Комунсти і регіонали улаштували нове шоу під плітки про ширку

Автор/джерело -  © ІМК



Дата публiкацiї - 24.06.2009 14:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7451

У Верховній Раді України на сьогоднішній день зареєстровано 6 проектів постанов про звільнення міністрів, що викликало нову зливу прліток про ширку.

Серед них постанови, подані представниками КПУ - звільнення міністра юстиції Миколи Оніщука і міністра культури і туризму Василя Вовкуна.

Проекти постанов, подані представниками Партії регіонів, передбачають звільнення міністра освіти і науки Івана Вакарчука, міністра промислової політики Володимира Новицького, міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і міністра охорони здоров'я Василя Князевича.

Претензії Партії регіонів до міністра Вакарчука можуть свідчити про продовження переговорів між Тимошенко та Януковичем. Таку думку висловила народний депутат, член Президії керованої з Банкової «Нашої України» Ксенія Ляпіна прес-службі партії.

За її словами, ПР та БЮТ провалили власні зміни до Конституції, однак це не означає, що вони не продовжують домовлятися. Ляпіна припускає, що тепер Тимошенко прибирає неугодних міністрів руками регіоналів.

"Вимога Партії регіонів звільнити Вакарчука – результат їх домовленостей з БЮТ. Адже абсолютно незрозуміло, навіщо регіоналам такі масові претензії до міністрів, якщо вони не збираються допомагати у призначенні нових урядовців. Таким чином уряд просто розсиплеться", - переконана Ляпіна.

"Можливо, це спосіб продовжити переговори Партії регіонів та БЮТ", - додала нардеп.

"Швидше за все, це буде прихована форма домовленостей, звична для цих політичних сил. Адже регіоналам напередодні виборів невигідно відверто створювати коаліцію з БЮТ", - сказала Ляпіна.

Втім, бютівці сприйняли появу законопроектів, як чергову провокацію.

"Проекти постанов про звільнення міністрів я розцінюю, як спробу в інший спосіб відправити до відставки Кабінет Міністрів. Тому як при зменшенні членів Кабміну, він буде нелегітимним", - таку думку ІМК висловив народний депутат фракції БЮТ Валерій Камчатний, коментуючи те, що сьогодні у ВР зареєстровано 6 проектів постанов про звільнення міністрів.

"Я розумію, що у фракцій КПУ і ПР можуть бути претензії до роботи того або іншого міністра, але мені здається, що ці претензії можна висловлювати як критику і направляти діяльність тих або інших міністрів. Інакше, в цей важкий час, коли ми боремося з кризою ще підставляти підніжку уряду - це неправильно", - додав депутат.

Він вважає, що подібні проекти постанов - це провокація, яка спрямована проти уряду, а не проти конкретних міністрів.

На питання, чи БЮТ голосуватиме за відставку Вакарчука й інших міністрів, співрозмовник агентства відповів: "Я думаю, що постанова про звільнення Вакарчука не набере більшості в парламенті. Позиція нашої фракції буде такою, що ми не підтримуватимемо відставку Вакарчука й інших міністрів".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.