Криза жанру. У Кремлі витягнули із шухлядки заскорузлий міф

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 24.06.2009 15:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7453

Після провалу мульки про неплатоспроможність України, у Москві повернулися до старої - про крадіжки газу.

«Газпром» відмовився зберігати свій газ в підземних сховищах газу України через ненадійність.

Про це сьогодні на прес-конференції в Москві заявив заступник голови правління ВАТ «Газпром» Олександр Медвєдєв.

«На жаль, ми зіткнулися з тим, що досить істотний обсяг газу - близько 8 млрд. кубометрів, безслідно зник з ПСГ України. Ми цілу зиму безуспішно намагалися хоча один кубометр газу зрозуміти за нашими заявками», - сказав Медвєдєв.

Він зазначив, що після цього було ухвалено рішення відмовитися від зберігання газу в ПСГ України.

Медвєдєв нагадав, що існуючими договорами передбачено, що вся відповідальність за заповнення ПСГ газом лежить на НАК «Нафтогаз України». Він зазначив, що зрозуміло, що економічна криза негативно вплинула на ситуацію, але це не звільняє Україну від виконання своїх зобов`язань як країни-транзитера.

«Українська ГТС працює таким чином, що фізичний об`єм транзиту невеликий – основні поставки здійснюються з ПСГ. Якщо необхідного обсягу газу в ПСГ України не буде, це створить ситуацію, коли буде технічно неможливо поставити газ європейським споживачам», - сказав Медвєдєв.

Він нагадав, що керівництво РФ неодноразово звертало увагу керівників ЄС, щоб докласти спільних зусиль для вирішення цієї проблеми, щоб виключити технологічні ризики при постачанні газу.

Від “Аратти”: мабуть у Кремлі справжня криза жанру. Бо останнім часом тамтешні керівники фантазують виключно на аудиторію "для внутрішнього споживання".

За час, який проминув від підписання нових угод у газовій сфері, жодна із страшилок, які лунали із Москви і активно тиражувалися у світі, - не те що не збулися, а набули вигляду хворобливих фантазій, які називаються у медицині маренням.

От і тепер, попри те, що ще узимку міжнародні експерти наочно переконалися, що в українській ГТС вкрасти нічого не можливо, знову тиражуються легенди про "вкрадений газ", при чому в мільярдних обсягах.

Попри те, що півроку тому ті ж самі особи своїми підписами під документами засвідчили, що претензій до України немає, а тим більше - "мільярдів кубометрів зниклого газу".

Очевидно, запускаючи цю жуйку, у Кремлі показали, що таки визначилися із "шісткою", яку штовхатимуть на крісло Президента України. Тому ми не здивуємося, якшо дуже скоро почуємо цю фішку із вуст одного із верогідних кандидатів на цю посаду.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.