9 липня 2009 року - офіційне відкриття «Мамаєвої Слободи»

Автор/джерело -  © Центр народознавства «Козак Мамай»



Дата публiкацiї - 25.06.2009 04:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7459

Офіційне відкриття «Мамаєвої Слободи» буде здійснено в знаковий день 09 липня 2009 року, коли Центру народознавства «Козак Мамай» виповниться 19 років.

Щире братство! Панове, нащадки козаків!

Центр народознавства «Козак Мамай» було зареєстровано як юридичну особу ще 09 липня 1990 року, саме тому офіційне відкриття "Мамаєвої Слободи" ми переносимо на 09 липня 2009 року, в день коли "Козаку Мамаю" виповниться 19 років.
Хочемо аби свято було подвійним!

Тож попри штучні перешкоди «любих воріженьків» ми нарешті подаруємо киянам одну з найпривабливіших візитівок столиці. Отже «Мамаєва Слобода» відбулась! Обіцяємо й надалі залишатись козаками, а відтак стоятимемо на сторожі національно-культурних цінностей, цебто в міру сил обороняти рідну мову, дідівську православну віру, звичаї та традиції. І нехай допоможе нам всім Господь Бог.

Територія скансену для масового відвідування поки що до офіційного відкриття запланованого на 09.07.2009р. буде закрита.

Як виняток, служба у Церкві Покрови Пресвятої Богородиці щонеділі або на великі християнські свята. Крім того, всі бажаючі можуть похрестити дитину або обвінчатись. Доречі, інтер’єр церкви є одним із найкрасивіших в Україні. Ікони написані молодими київськими майстрами в стилі так званого "Мазепинського бароко". Церковний хор, як то було в козацьку добу, виключно чоловічий. Дзвонар (на церковній дзвінниці містяться 13 дзвонів) один із кращих в Україні, неодноразово отримував перші місці на конкурсах дзвонарів, як в нашій державі, так і за кордоном. Свічки в церкві не продаються, однак людина може покласти в карнавку певну пожертву і взяти справжні воскові свічки , які лежать поряд на таці. Нема "такси" також на інші церковні треби: хрещення, вінчання, молебні та відспівування.

Зараз вже ні в кого немає сумніву в тому, що скансен "Мамаєва Слобода" є однією з самих неординарних візитівок предковічної столиці України-Руси міста Києва, тож попри те, що скансен ще не відкрито, ми вже зараз підшукуємо людей, які будуть у нас працювати. Крім професіоналізму, людина повинна знати, любити і шанувати українську мову. Тобто, знання української є обов’язковою передумовою.

Для тих, кого ці умови не дратують, а є цілком зрозумілими й прийнятними - повідомляємо, нам потрібні: молоді здібні люди віком від 20 до 50, (сподіваємось Ви належно сприйняли наш оптимізм)

- етнографи
- етнологи
- музиканти (народні інструменти)
- ковалі
- гончарі
- ткачі
- майстри обробки дерева та лозоплетіння
- дендрологи (знавці народного квітникарства)

Всіх, хто дійсно є фахівцем, або Ви знаєте людей, котрих можна рекомендувати як професіоналів у вищевказаних галузях - ласкаво просимо на співбесіду у зручний для Вас час (в тому числі і в неділю, після служби в церкві з 11-45 до 14-00) за адресою: вул. М.Донця,2 "Мамаєва Слобода" (на вході звернутись до охоронця й повідомити про мету Вашого візиту). З собою бажано мати резюме.

З шанобою адміністрація.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.