ГПУ отримала згоду на ексгумацію могили В’ячеслава Чорновла

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 25.06.2009 19:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7465

Народний депутат Тарас Чорновіл дав згоду слідчим Генеральної прокуратури України на ексгумацію тіла свого батька В’ячеслава Чорновола в рамках кримінальної справи, відновленої для встановлення справжніх та остаточних причин його загибелі в ДТП 10 років тому.

Про це РБК-Україна повідомили в ГПУ.

В той же час? поінформовані джерела в правоохоронних органах зазначили, що з метою унеможливлення втручання в розслідування справи можливих "зацікавлених осіб" могилу Чорновола взято під охорону.

Як повідомлялося раніше, в січні цього року надрдепи Ярослав Кендзьор та Іван Стойко виступили із заявою про те, що після аварії на Бориспільскій трасі, в яку потрапила машина, в якій їхав Чорновол, тяжко пораненого лідера РУХу та його водія-охронця добивали кастетами ті, хто улаштува ДТП.

«Найстрашніше те, що водій і пан Чорновіл на момент зіткнення залишалися живі і їх добивали», - сказав Стойко на прес-конференції в УНІАН.

Крім того, народні депутати заявили, що мають у своєму розпорядженні висновки, як польських, так і львівських експертів, котрі вказують, що подушки безпеки, якими була оснащена «Тойота Корола» В.Чорновола, не спрацювали через відключення живлення, зроблене заздалегідь.

Крім того, «експерти чітко сказали, що на момент зіткнення швидкість легковика не перевищувала плюс-мінус 50-55 км на годину”, сказав депутат. Саме тому, як зазначив Кендзьор, «якби спрацювали подушки безпеки, Чорновол і його водій залишились би живими з невеликими травмами».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.