Тарас Чорновіл призупинив дозвіл на ексгумацію могили батька

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 26.06.2009 11:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7469

Тарас Чорновіл призупиняє дозвіл на ексгумацію тіла свого батька В`ячеслава Чорновола через порушення ГПУ слідчої таємниці.

Про це він заявив в ефірі "5 каналу".

Тарас Чорновіл, народний депутат, фракція Партії регіонів: "Я призупиняю свою згоду на ексгумацію, доки не дістану пряму однозначну відповідь від Генпрокуратури - хто розголосив інформацію, на якій основі, на яких правах?! Моя згода тимчасово зупинена. Скажімо так. Хоча я вважаю, що зараз без ексгумації встановити причини й обставини смерті неможливо, тому що у 99-му році слідство було 100% сфальсифіковано і у мене є підстави це стверджувати".

Раніше ЗМІ розповсюдили повідомлення про те, що Генпрокуратура отримала всі необхідні дозволи для проведення цієї процедури.

Лідер РУХу В'ячеслав Чорновол трагічно загинув на Бориспільскій трасі 25 березня 1999 року. Наразі слідством не встановлено достименно чи то було ДТП із тяжкими наслідками, чи умисне вбивство.

Вже 10 років триває дуель між чиновниками ГПУ та громадскістю, яка вимагає правди про загибель видатного діяча національно-визвольного руху в Україні.

За цей час ГПУ так і не надала переконливих доказів, які б підтверджували оіфіційну версію, проте є достатньо неспростованих фактів, які свідчать про умисне вбивство державного діяча.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.