Хроніки дерибану. Підлеглі Ульянченко прихватизували шматок Дніпра

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 26.06.2009 14:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7475

Працівники ГУБОЗ МВС України виявили факт підроблення документів, за якими спритні ділки отримали 37 гектарів земель водного Фонду, розташованих в адміністративних межах Української міської ради Обухівського району Київської області.

Про це повідомила прес-служба.

Так, у минулому році невстановлена особа за підробленими заявами отримала від Обухівської районної державної адміністрації Київської області дозвіл на розробку проекту землеустрою відведеної земельної ділянки площею 37 га (у вигляді двох островів) в адміністративних межах Української міської ради. У заявах використано копії паспортів та довідок про присвоєння ідентифікаційного коду 19 студентів столичних вузів.

Як встановили у ГУБОЗі, самі студенти ніяких ділянок не отримували, документів чи їхніх копій не надавали та підписів не ставили.

У подальшому з’ясувалося, що відведені земельні ділянки належать до земель водного Фонду та є повноцінними островами Канівського водосховища. За висновками фахівців Інституту геодезії, картографії та кадастру 20 га з виділеної землі припадає на острови, що представляє собою зарослу кущами та деревами площу, а інші 17 – водну поверхню. Також, за нормами водного законодавства, на цю землю встановлено обмеження господарської діяльності, що означає заборону передавати її у приватну власність, приватизувати, використовувати для садівництва, городництва тощо.

Проте, за даними оперативників ГУБОЗ, Обухівська райдержадміністрація всупереч всім встановлених норм законодавства, винесла рішення про передачу цієї земельної ділянки у приватну власність 19-ти студентам. Далі, ці землі неодноразово перепродувалися.

За матеріалами працівників ГУБОЗ Головне слідче управління МВС України порушило кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1,3 ст.358 Кримінального кодексу України. Слідство триває.

ГУБОЗ МВС України супроводжує ще кілька аналогічних кримінальних справ, що стосуються незаконних отримань земель водного Фонду та намивів піску в руслі Дніпра на Київщині.

Як відомо, на момент афери Держадміністрацію Київської області очолювала Віра Ульянченко, а кадрові призначення чиновників у держадміністраці здійснює Президент України Віктор Ющенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.