Лікар Майкла Джексона загадково зник

Автор/джерело -  © NEWSru



Дата публiкацiї - 26.06.2009 22:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7479

Поліція Лос-Анджелеса розшукує особистого доктора Майкла Джексона, зниклого після раптової смерті поп-зірки.

Про це повідомляє Skynews.

Британський телеканал посилається на інформацію одного з веб-сайтів, що повідомив, що лікар Джексона, що мешкав в його будинку і робив йому ін'єкції, до цих пір не знайдений.

За повідомленням цього веб-сайту, лікар робив поп-зірці ін'єкції демеролу, синтетичного наркотику, за своїми характеристиками схожого з морфієм. Джексон щодня отримував ін'єкцію демеролу, проте в четвер вона, ймовірно, виявилася "дуже великою".

Як заявили раніше родичі поп-короля, Майкл міг померти від передозування медичними препаратами. Вони були стурбовані тим, що останнім часом він приймав дуже велику кількість медикаментів. За словами близьких, Джексон не міг виступати на найближчих концертах, оскільки він вживав сильнодіючі ліки.

Незадовго до смерті Майкла, його батько хотів помістити сина в реабілітаційний центр в штаті Каліфорнія. Він вважав, що Джексон долучився до морфію і виписаних йому медикаментів.

Раніше колишній представник по юридичних питаннях сім'ї Джексонів Брайан Оксман висловив упевненість, що загибель співака була викликана передозуванням знеболюючих препаратів. "Я попереджав оточення Джексона, що такий результат можливий, - сказав він. - А коли померла Ганна Ніколь-Сміт, я сказав їм, що ми повинні не допустити подібного результату з Майклом".

Причину смерті можуть назвати через 6-8 тижнів після розтину/b>

Тим часом слідчий округу Лос-Анджелес, що розслідує раптову смерть поп-зірки, розпорядився провести розтин тіла. Наразі відомо, що розтин проводить доктор Лакшманан Сатьявагісваран.

Як заявив представник Інституту судової медицини округу Лос-Анджелес Ед Уїнтер, "токсикологічні аналізи і остаточні результати розтину будуть відомі через шість-вісім тижнів".

У свою чергу судмедексперт округу Лос-Анджелес Джері Маккібен підтвердив, що остаточні результати токсикологічної експертизи надійдуть не раніше чим через півтора-два місяці, але, якщо розтин дозволить встановити причину загибелі співака, вона буде оприлюднена негайно. Попередня причина смерті - зупинка серця.

Як розповіли раніше в оточенні поп-виконавця, після ін'єкції демерола у Джексона почалося утруднене дихання, він дихав все повільніше, поки не припинив дихати зовсім. Особистий лікар, що знаходився поряд, спробував зробити йому штучне дихання і викликав швидку допомогу.

Медики прибули через вісім хвилин і почали реанімаційні заходи. Лікарі намагалися запустити серце пацієнта по дорозі в лікарню, але безуспішно.

Як повідомлялося, виклик за адресою Майкла Джексона поступив в службу порятунку в 12:22 за місцевим часом в четвер, а смерть була констатована лікарями медцентру о 14:26 (0:26 п'ятниці за київським часом).

Довідка. Препарат демерол (петідін, меперідін) є сильним анальгетиком, володіє помірною седативною дією. У великих дозах він знижує скоротливу здатність міокарду і при тривалому застосуванні викликає залежність.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.