На Закарпатті відбувся “Парад наречених-2009”

Автор/джерело -  © “Закарпаття online”



Дата публiкацiї - 30.06.2009 00:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7481

ІІ Закарпатський Парад наречених, який пройшов 28 червня в Ужгороді та Мукачеві, по праву може претендувати на найбільш яскравий і видовищний захід року.

Організатори (а це Закарпатський обласний осередок ГО “Фронт Змін”, Закарпатська ліга КВН, Корпорація свят “Не ПоНял”, Туристичний інформаційний центр Закарпаття, кафедра туризму УжНУ) свої обіцянки виконали – шоу за участі 90 дівчат, вбраних у весільні сукні, розтопило серця навіть похмурих скептиків, а всі закарпатці до Днів Молоді і Конституції України отримали незабутнє свято.

Яких тільки суконь не побачили члени журі, коли перед ними поставали одна одної краща всі 90 учасниць. Під час створення образів дівчата спільно з майстрами проявили стільки креативу й фантазії, що нагородити хотілося всіх і відразу. До речі, перукарі, візажисти, весільні й салони краси свої послуги надавали учасницям безкоштовно. В результаті, одна прийшла в сукні, яка одночасно навпіл складалася зі вбрання нареченої і нареченого, друга одягла конструкцію із живих квітів, інша привернула увагу незвичайним весільним платтям, складеним із 700 пластмасових одноразових ложок. Усі без винятку члени журі відзначили образ “весільного генерала” у виконанні найстаршої з учасниць - артистки Закарпатського облмуздрамтеатру Наталії Засухіної. Костюм формував білосніжний атласний мундир, кашкет з фатою, оздоблені стразами білі гумові чоботи і сріблястий дерев’яний кулемет.

Не менш оригінальними були й букети наречених - у вигляді футбольного м’яча, парасолі, віяла, складовими інших були овочі, цукерки і навіть живий песик.

Відомий комік Георгій Делієв, якого спеціально запросили в журі, не приховував захоплення і згодом сказав, що відтепер вважатиме Ужгород столицею наречених.

Слід зазначити, що цього разу серед учасниць виявилося майже порівну вже заміжніх жінок і тих, хто весільну сукню ще не одягав.

Вже після першого знайомства дівчата покинули журі у важких роздумах щодо визначення найдостойніших, а самі вирушили на фото-сесію. 12 професійних фотографів обслуговували наречених. Трохи згодом власні портфоліо учасниці отримають як один із подарунків за участь у Параді. Відбувалася фото та відео-зйомка на різних майданчиках міста: на Машинобудівному заводі, залізничному вокзалі, ресторані і навіть у військовій частині. Солдатам, які проходять там строкову службу і які уважно спостерігали за всім дійством, сподобалося.

Затим весільний кортеж із 35 лімузинів, кабріолетів та автомобілів найрізноманітніших марок і конструкцій, також безкоштовно наданих у тимчасове користування учасницям, вирушив до Мукачева. Незвичайна святкова хода майже сотні наречених центром міста сколихнула розмірений ритм життя мукачівців. Почувши звуки народних мелодій у виконанні відомого фольклорного колективу “Гудаки”, який супроводжував Парад, всі вибігали на вулиці й знімали наречених на фото та відеокамери своїх мобільних телефонів.

Після цього кортеж повернувся до Ужгорода. Пообідавши в Ужгородському замку, наречені пройшли вулицями обласного центру. Городяни з нетерпінням чекали кульмінації дійства та нагородження кращих, а тому до початку святкової програми о 19.30 площа Театральна була вщент заповнена кількома тисячами людей. Концерт розпочався, щойно дівчата вишикувалися на сцені. Нагороджували їх у п’яти номінаціях. Організатори наголошують, що єдиної переможниці в Параді наречених бути не може, оскільки це свято для всіх без винятку учасниць. Тому одну перемогу розділили на п’ять і в кожній визначили кращу.

Першою приз отримала Христина Глуханич. Вона перемогла в інтелектуальному конкурсі, організованому Закарпатським обласним осередком “Фронт змін”, на краще тлумачення слогану “Я – сім’я”. Конкурс покликаний привернути увагу юних учасниць до родинних цінностей і усвідомлення відповідальності за майбутню сім’ю, адже для більшості дівчат заміжжя асоціюється тільки з гарною церемонією, білою сукнею і весільним тортом.

Володарками кращої зачіски журі визнало Мар’яну Яцків (волосся їй вкладали у салоні “Марі”), букета -. Анастасію Шатрову (майстрині салону “Вікторія” його оформили у вигляді напівзакритої парасолі), оригінальної сукні – Наталію Засухіну ( “весільний генерал”), класичної сукні – Ольгу Бартєнєву ( салон “Беліссімо”). Головний приз – путівку на двох до Європи – розіграли шляхом лотереї, і щасливий квиток витягла Лєна Фріга.

Ще цього дня в Ужгороді було встановлено кілька рекордів України – городяни мали змогу побачити фату завдовжки 50 метрів, яку нареченій несли близько півсотні дітей. Ввечері перед великим салютом у небо злетіла триметрова наречена, зроблена з повітряних кульок. З-поміж натовпу височіли “найвищі” молодята на спеціальних ходулях.

Як і годиться, закінчилося весілля танцем молодої. З його допомогою учасниці зібрали близько 2000 грн., і ці гроші передано Ужгородській міській лікарні для потреб покинутих батьками немовлят. Попрощалися наречені з глядачами також традиційно, кинувши в натовп свої весільні букети. Тим, хто їх впіймав, учасниці наче передали естафету і запросили наступного року також взяти участь у третьому Закарпатському Параді наречених. У цей час зі сцени лунав гімн Параду наречених на слова Сергія Денисенка і Ростислава Буланова, музику Віталія Повханича у виконанні Олександра Садварі, Ольги Матьовки та Бориса Яценка.

В серпні цього року організатори Параду обіцяють показати кращих закарпатських наречених Європі. Для цього дівчат відправлять до туру по столицях європейських держав (Будапешт, Відень та інші) - повідомляє ua-reporter.com.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.