Антиукраїнську риторику ПР американці змавпували у Павловського

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 30.06.2009 11:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7482

Народний депутат Тарас Чорновіл заявляє, що жорстку антиукраїнську ідеологію Партії регіонів нав’язали американські радники на чолі з американським політтехнологом Полом Манафортом.

Про це він заявив в інтерв’ю.

«Перед виборами 2006 року американські радники на чолі з Манафортом нав’язали партії абсолютно тупу й неприйнятну доктрину – російська мова як друга державна, жорстка антинатовська риторика, антиукраїнськість в історико-культурній площині тощо», - так відповів Чорновіл на питання «За вашими словами, «раніше ПР не була антиукраїнською партією». Коли вона, на вашу думку, такою стала?».

Чорновіл зазначив, що технологи вирішили повторити варіант розколу 2004 року за націокультурним принципом, авторами якого тоді були російські політтехнологи (Глеб Павловський та Марат Гельман).

«Підозрюю, що свого часу переоцінив Януковича, нібито він справді нічого цього не розуміє. Коли йому це нав’язали, він ухопився, й уже неможливо було довести, що це неприпустимо. Я намагався, в результаті мене відсторонили від будь-яких контактів із ним, хоча я й отримав місце в п’ятірці виборчого списку… Передвиборча антиукраїнська істерія скінчилася, й у партії трохи охололи до ідеї «другої державної», але певні категорії населення вже загорілися, вже питають: «Де ж ваша друга державна мова?», - відзначив депутат.

Як повідомлялося раніше, 11 січня 2008 року політрада Партії регіонів задовольнила заяву народного депутата Тараса Чорновола про вихід з партії.

2 жовтня Чорновіл заявив про намір вийти з Партії регіонів.

У квітні поточного року нардеп від ПР Борис Колесников заявив, що для чергової передвиборної кампанії Партія регіонів збирається знов скористатися послугами американського політтехнолога Пола Манафорта.

У червні 2008 року у США розгорівся скандал - ймовірному кандидатові на посаду президента США від республіканців Джону Маккейну закидали те, що його найближчий соратник Пол Манафорт працював на лідера Партії регіонів Віктора Януковича, не повідомивши про це американський уряд.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.