ДПАУ може недозбирати до Держбюджету майже 5 млрд. грн.

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 22.08.2006 17:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=749

Державна податкова адміністрація України (ДПАУ) через проблеми зі збором і відшкодуванням податку на додану вартість (ПДВ) може недозбирати до Державного бюджету близько 5 млрд. грн.

Про це заявив перший заступник Міністра фінансів Вадим Копилов у вівторок, виступаючи на засіданні колегії, де обговорювалося питання «Про стан прокурорського нагляду за дотриманням законодавства у сфері адміністрування ПДВ», передає «Главред».

«Сьогодні виникає питання про те, що Державна податкова адміністрація може недозбирати до Державного бюджету майже 5 млрд. грн.», - сказав Копилов.

Він відзначив, що існування безлічі різноманітних схем незаконного відшкодування ПДВ завдає величезної шкоди Держбюджету. «Це питання не мільйонів, а мільярдів гривень», - підкреслив В.Копилов.

Крім того, він відзначив, що на сьогодні лише незначний відсоток кримінальних справ щодо незаконного відшкодування ПДВ доходить до судів, при цьому більшість закриваються з незрозумілих причин. Так, за словами Копилова, кілька достатньо гучних справ по псевдоекспорту було закрито в 2005 році, знову-таки з незрозумілих причин. При цьому він повідомив, що, незважаючи на всі негативи в боротьбі з незаконним відшкодуванням ПДВ, в 2005 році не допущена виплата незаконного відшкодування ПДВ на суму близько 10 млрд. грн. Але, як відзначив Копилов, виникає інше питання: чи були покарані особи, які порушили податкове законодавство?

Звертаючись до працівників прокуратури і закликаючи їх об’єднати зусилля в боротьбі з незаконним відшкодуванням ПДВ, Копилов сказав: «У нас біда з бюджетом. У нас дуже багато злочинців, які лізуть до цього бюджету».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.