Назад у печери. У столиці конає система комуністичних благ, а держава позбавила громадян альернативи

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 1.07.2009 13:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7492

Через відсутність газопостачання Київенерго не може відновити гаряче постачання від ТЕЦ-6, випробування частини магістралей на якій скінчилися ще 24 червня. З проханням якомога скоріше вирішити питання постачання палива Компанія неодноразово заверталася до газопостачальників та місцевої влади.

«Вже тиждень як Київенерго закінчила випробування та може надавати споживачам гарячу воду. Але відсутність газопостачання не дає змоги це здійснити. Така ситуація не тільки створює некомфортні умови для киян, але й змушує обладнання Київенерго працювати поза нормативним режимом», - заявив технічний директор АК «Київенерго» Олександр Зайцев.

Після зняття пломб ВАТ «Київгаз» з запірної арматури на теплових джерелах АК «Київенерго», Компанія готова виконати свої зобов’язання щодо відновлення подачі гарячого водопостачання споживачам, які розміщені в межах:

вулиць Вишгородської, Резервної, Полупанова, Полярної, Вербової, Дегтяренка, Богатирської, Московського проспекту, проспекту Героїв Сталінграда, вулиць Озерної, Північної, Прирічної, Закревського, Пухівської, проспекту Ватутіна (Оболонський район); проспекту Ватутіна, вулиць Бальзака, Радунської, Милославської, Закревського, Крайньої, Меліоративної, Миропільської, Братиславської, Волкова, Лісового проспекту, вулиць Маршала Жукова, Кіото, Червоногвардійської, Мурманської, Магнітогорської, Попудренка (частково), провулків Червоногвардійського та Магнітогорського (Деснянський район); проспекту Ватутіна, вулиць Братиславської, Стальського, Курнатовського, Червоногвардійської, Усенка (частково), Попудренка (частково), Микільсько-Слобідської, Челябінської (частково), Мильчакова, Луначарського, Андрія Малишка, проспектів Броварського, Визволителів, бульвару Перова, вулиць Райдужної, Вершигори (Дніпровський район); проспекту Радянської України, Межового провулку, вулиць Червонопільської, Западинської, Мостицької, Новомостицької, проспекту Правди (Подільський район, тепломережі від РК “Виноградар”).

Нагадаємо, згідно затвердженого графіку з 15 по 29 червня проводилися випробування теплових мереж АК «Київенерго» частково у Дніпровському, Деснянському, Оболонському, Подільському районах (тепломережі від РК “Воскресенка”, ТМ-1, 9 ЗАТ “ЕК “ДАРтеплоцентраль”, ТМ-1, 2, 3, 4 ТЕЦ-6, ТМ-3, 4, 6 СТ-2, РК “Пар”, РК «Виноградар», житлові масиви Куликове поле, Лісовий, Комсомольський, Троєщина, Вигурівщина, Оболонь, Мінський, Воскресенка, Райдужний, Кибальчича, Лівобережний (частково), Микільська Слобідка, Виноградар).

З цього приводу керівництво АК «Київенерго» звернулося до Першого віце-прем’єр-міністра України Олександра Турчинова з приводу поновлення газопостачання енергооб’єктів компанії. Київенерго вважає ситуацію, яка склалася на цей час на теплоелектроцентралях та об’єктах теплопостачання компанії критичною.

«Питання щодо відновлення постачання природного газу та закупівлі топкового мазуту для запобігання зупинці енергетичних блоків та здійснення безперервного енергозабезпечення міста не вирішується… Не вирішується питання розпломбування газового обладнання та поновлення подачі природного газу на ТЕЦ-6 та районні котельні Київенерго після закінчення планових гідравлічних випробувань», - говориться у листі.

Енергетики нагадують, що залишається складною ситуація ТЕЦ-5 Київенерго, де через відсутність лімітів газу та критично низьким залишком мазуту у роботі залишився лише один блок 100 МВт. Робота «малого» блоку не забезпечує необхідного теплового навантаження, що позначається на якості гарячого водопостачання мешканцям третини міста Києва. Температура прямої мережної води поступово знижується до критичних рівнів і станом на 25 червня становить 52°С при нормативній – 65°С.

«За таких умов відключення СТ-1 буде економічно доцільним рішенням, адже виробляти теплоенергію якісного рівня без достатньої кількості палива - неможливо. Такий крок буде справедливим і по відношенню до споживачів. Київенерго виставляє рахунки своїм споживачам ЖЕКам лише за фактично надану теплову енергію. У випадках, коли відсутність газу не дає можливості громадянам отримувати дійсно гарячу воду, чеснішим буде не надавати її взагалі і таким чином не отримувати кошти за це. Розуміємо, що через цю ситуацію НАК Нафтогаз також отримає менше коштів. Єдиний шлях уникнення соціального невдоволення та збереження стабільності енергозабезпечення столиці України є негайне поновлення необхідних обсягів газу для об’єктів Київенерго. Тому просимо пана Турчинова особисто втрутитися в цю ситуацію», - заявив Голова правління АК «Київенерго» Едуард Соколовський.

Про можливість відключення СТ-1 Київенерго повідомила також Міністерство палива та енергетики, Міністерство надзвичайних ситуацій, Прокуратуру міста Києва та особисто мера столиці.

Замість післямови. Як бачимо, ні космічне керівництво столиці, ні урядовці не поспішають піклуватися про маленьких українців. Воно й не дивно, бо в їхніх заміських маєтках та у затишних кабінетах - цієї проблеми просто не існує.

Натомість вона існує у десятків тисяч киян, які не мають змоги повноціно дотримуватися особистої гігієни, що становить небезпеку для їхнього життя та здоров'я. Ми вже не кажемо про те, що триває зухвале порушення конституційних прав громадян. Громадян, яких держава, у особі уряду Януковича, позбавила навіть права самим опікуватися про тепло-водопостачання своїх осель.

Та кого це цікавить насправді? Владу не цікавить в принципі. Але може зацікавити, якщо ми усі не будемо холопським бидлом і самі нагадаємо про наше право бути хазяїном і у власній оселі, і у власній державі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.