Розваги обранців. Регіонали вдруге блокують трибуну парламенту

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 1.07.2009 14:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7494

Насправді причина абсурдна - їхні кандидати у міністри не наберуть голосів, а Юрій Луценко та Іван Вакарчук їм просто недовподоби, бо українці.

Після того, як спікер Володимир Литвин оголосив перерву у засіданні Верховної Ради на 30 хвилин, регіонали знову заблокували трибуну.

Як заявив "регіонал" Олександр Єфремов, фракція вимагає відставки міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та міністра освіти та науки Івана Вакарчука.

"Ми виписали вимоги на гаслах, які є в залі. Ми вимагаємо, щоб зі складу уряду були виключені алкоголіки та націоналісти, і далі уряд має право формувати склад Кабінету міністрів", - сказав він.

За словами Єфремова, Партія регіонів також не задоволена тим, що уряд серед інших хоче звільнити міністра вугільної промисловості Віктора Полтавця, незаважаючи на його професійну роботу.

На репліку про те, що, за словами прем’єра, Полтавець сам звернувся з проханням звільнити його за станом здоров’я, він сказав:

"В умовах тиску, який здійснюється на цю людини, будь-яка нормальна та порядна людина напише заяву. Будь-якого спеціаліста можна загнати, тим більше, якщо він чесний, у такий кут, з якого він якомога скоріше захоче вийти".

На репліку про те, що прем’єр Юлія Тимошенко раніше запропонувала "регіоналам" ставити на голосування свої ініціативи щодо звільнення міністрів, тому мотиви блокування залишаються незрозумілими, Єфремов зазначив, що Тимошенко "чудово знала", що відповідні пропозиції не наберуть достатньої кількості голосів.

Як відомо, після перерви Верховна Рада мала розглянути урядові кадрові пропозиції.

Перед тим "регіонали" вимагали ухвалити закон про збільшення прожиткового мінімуму. Литвин поставив це питання на голосування, однак депутати за нього не проголосували.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.