Завтра нардепи будуть знімати з себе недоторканність

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 2.07.2009 13:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7500

Фракція БЮТ на позачерговому засіданні Верховної Ради, що відбудеться у п’ятницю, окрім вирішення питань щодо кадрових призначень в Уряді, буде вимагати розгляд питання зняття депутатської недоторканності.

Про це заявив голова фракції БЮТ Іван Кириленко.

«Наша Фракція завжди послідовно виступала за відміну будь-яких привілеїв для депутатського корпусу, і в першу чергу - недоторканності. Однією з перших законодавчих ініціатив БЮТ у Верховній Раді України цього скликання був законопроект саме про зняття депутатської недоторканності. Однак вкотре наша ініціатива не знайшла підтримки», - сказав він.

Іван Кириленко зазначив, що впродовж роботи Верховної Ради VI скликання фракція БЮТ неодноразово наполягала на прийнятті закону про зняття депутатської недоторканності.

«Однак наші колеги по парламенту, під різними приводами, відмовлялися навіть розглядати такий законопроект, не дивлячись на те, що фактично усі політичні сили перед виборами клялися виборцям, що депутати будуть позбавлені недоторканності», - сказав голова фракції БЮТ.

«Час проходить, окремі політичні сили вперто добиваються перевиборів, і всі вже забули за свої обіцянки. Саме тому фракція БЮТ на позачерговому засіданні Верховної Ради України буде вимагати розгляду питання про зняття депутатської недоторканності», - заявив Іван Кириленко.

На думку Кириленка, розгляд цього питання Верховною Радою буде іспитом для усіх політичних сил, представлених у парламенті: «Чи готові вони виконувати, бодай головні свої обіцянки виборцям, чи вони здатні лише на солодкі обітниці».

За зняття депутатської недоторканності виступили також нардепи від "Нашої України".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.