Нардеп Лозінський добровільно склав депутатські повноваження

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 3.07.2009 12:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7506

Верховна Рада ухвалила постанову про припинення депутатських повноважень народного депутата України Віктора Лозінського (БЮТ) відповідно до його заяви.

За це рішення проголосували 415 народних депутатів із 444, зареєстрованих у сесійній залі.

Народний депутат України Віктор Лозінський звернувся до Верховної Ради з проханням позбавити його депутатських повноважень.

Як повідомила прес-секретар голови ВР Ольга Чорна, відповідна заява народного депутата була зачитана сьогодні вранці на засіданні погоджувальної ради головою ВР Володимиром Литвиним.

1 липня генеральний прокурор України Олександр Медведько направив у Верховну Раду подання, в якому просить дати згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і взяття під варту народного депутата Лозінського, стосовно якого було порушено кримінальну справу за фактом завдання тілесних ушкоджень, які спричинили смерть людини в Голованівському районі Кіровоградської області.

Наразі, згідно із повідомленнями заступника Генпрокурора Рината Кузьміна, Лозінський проходить у кримінальній справі в якості свідка.

ГПУ не повідомляла про факт пред'явлення йому звинувачень та постанови про притягнення його до відповідальності як підозрюваного у скоєнні злочину.

Чинний КПК України не визначає санкції утримання під вартою для свідків у кримінальній справі.

Наразі залишається невідомою мотивація Генпрокурора, яка міститься у подання до ВР, невідомо також, чи розглядали подання у профільному Комітеті парламенту.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.