Янукович думу думає. Про наслідки вступу до ВТО

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 22.08.2006 18:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=751

Україна зацікавлена в найшвидшому вступі до Всесвітньої організації торгівлі (ВТО), але має намір захистити своїх виробників, заявив Прем'єр-міністр Віктор Янукович у вівторок після офіційного відкриття виставки «Барвиста Україна» в Києві.

"Ми ніколи не будемо цього робити (вступати до ВТО – ред.), не оцінивши питання про те, які будуть наслідки", - сказав прем'єр, повідомляє ForUm.

В той же час він відзначив, що уряд має намір найближчим часом розглянути питання продовження терміну дії обмежень щодо доступу на український ринок у ряді товарних груп. За словами Януковича, широке відкриття кордонів для імпорту у ряді товарів може фактично знищити вітчизняного виробника таких товарів.

Глава уряду також виказав думку про те, що в Україні необхідно провести суспільні і парламентські слухання з питання вступу до ВТО. "Нам потрібно серйозно підготуватися, а потім відкривати двері", - додав він.

Раніше ForUm повідомляв, що Українська держава має «величезний інтерес» щодо вступу до Всесвітньої торгової організації (ВТО), проте туди необхідно вступати в тому випадку, якщо цей процес не зашкодить вітчизняним товаровиробникам. Про це заявив Прем'єр-міністр України Віктор Янукович 11 серпня на прес-конференції в Сімферополі.

«У нас є величезний інтерес, і уряд ставить перед собою задачу, якнайшвидше вступити до ВТО, але що стосується умов вступу до ВТО - це питання для нас основоположне», - заявив глава Кабміну.

За його словами, буде «неправильно», якщо ”заради наближення термінів вступу до ВТО», Українській державі «доведеться поступитися позиціями і від цього постраждає наш ринок, наші товаровиробники». В зв'язку з цим уряд на чолі з Януковичем має намір провести спільні консультації з представниками українських товаровиробників на предмет вступу України до ВТО. «До кожного кроку, що стосується вступу до ВТО, ми проводитимемо роботу спільно з нашими вітчизняними товаровиробниками», - підкреслив глава Кабміну.

За його словами, після проведення подібної роботи можна буде говорити про кінцеві терміни вступу країни до ВТО. «Після проведення цієї роботи ми побачимо кінцеві терміни вступу. Якщо це вийде в 2006 році - нам вдасться це зробити - значить, це буде 2006 рік, - заявив прем'єр. - Але мета наша, передусім, вирішити це питання чітко, конкретно, в рамках національних інтересів. Якщо терміни для цього потрібно буде продовжити, ми будемо їх продовжувати».

Від "Аратти". А на наш погляд, після постійного "лікування" в Москві, Віктор Федорович на посаді прем`єр-міністра просто затягує час, поки "старший брат" (чи "великий брат", чи "північна сестра" - як кому зручно) першим не вступить до ВТО. А все інше - від лукавого. Демагогія в стилі замполіта будівельного батальйону часів РА.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.