Лобіюючи інтереси чиновників-клептоманів, Кучеренко відверто бреше

Автор/джерело -  © ІМК



Дата публiкацiї - 3.07.2009 17:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7514

У хаотичних пошуках виправдань, чому автономне опалювання має бути максимально обмежене в Україні, Міністерство ЖКГ ризикує спровокувати міжнародний скандал з країнами ЄС.

Про це заявив голова Асоціації теплотехнічних компаній України Віталій Яковенко, повідомила прес-служба АТКУ.

За його словами, приводом для такого скандалу може послужити заява міністра ЖКГ Олексія Кучеренка про те, що установка індивідуальних систем опалювання в окремих квартирах у багатоповерхових будинках є екологічно небезпечною, шкідливою для здоров'я і може призвести до аварій і вибухів.

"Міністр не тільки ставить під сумнів санітарні норми і норми безпеки країн Євросоюзу, де такі технології використовуються вже майже 40 років. Причому сучасні системи контролю вже давно переступили межу безпеки. Своїми заявами Кучеренко фактично підриває ділову репутацію всіх виробників такого устаткування - і європейських, і російських, і китайських, і, головне, вітчизняних", - пояснив Яковенко.

На думку глави АТКУ, підрив ділової репутації очевидний, адже в Європі жоден завод не може випустити товар на ринок, якщо він становить хоча б щонайменшу загрозу людському життю. Причому вся продукція випускається за єдиним стандартом, як для єврозони, так і для інших країн. Щорічно тільки європейські фабрики виробляють більше 8 млн. котельних установок, з яких 6 млн. встановлюються у квартирах європейців.

При цьому Яковенко підкреслив, що Міністерство ЖКГ саме створює умови для небезпеки таких систем.

"Люди, доведені до відчаю холодом, йдуть на установку індивідуального опалювання нелегальним шляхом. Часто це відбувається без належного планування з використанням некваліфікованих робочих. Процес практично йде, але держава його не контролює. І в цьому головна провина і відповідальність Міністерства, яке не сприяє поверненню автономного опалювання в регламентоване русло вільного розповсюдження", - заявив глава АТКУ.

Від “Аратти”: Свого часу, інший "видатний економіст" Микола Азаров, який працював тоді першим віце-прем'єром в уряді Януковича, обґрунтовуючи заборону встановлення індивідуальних систем тепло-водопостачання, заявляв, що масовий перехід населення на індивідуальне опалення та тепловодопостачання робить систему теплокомуенерго ще більш збитковою і фактично провокує кінець її існування.

А хто сьогодні прихватизував колишні комунальні підприємства? Серед власників ми не знайдемо пересічних городян, проте, там виявиться Ринат Ахметов та інші олігархи.

До речі, той самий Кучеренко деякий час тому, заявляв, що діюча система тепло- водопостачання вкрай зношена і моральной й фізично застаріла, із чим важко не погодитися. Як і важко не погодитися із тим, що на відновлення її технічного стану потрібні шаленні мільярди, яких немає і не буде у найближчий час у державному і місцевих бюджетах.

Виникає питання: а навіщо відновлювати те, що фактично віджило свій вік і, навіть, у доброму технічному стані, фізично не спроможне надавати дешеві послуги? Хіба що для того, щоб чиновницька братія мала нагоду "закопати" у власні кишені гроші платників податків. Щоб мільярдери на халяву примножили свої статки. Щоб громадяни-платники податків і надалі були заручниками чиновників, які, за своїми забаганками, можуть серед зими залишити тисячі громадян без тепла у оселях, що вже неодноразово траплялося.

А може все зробити простіше: повернути споживачам їхнє конституційне право самим вирішувати, чи користуватися комуністичними благами, чи бути незалежними від усіляких космольончиків, поставивши собі газовий чи електричний котел або бойлер?

До речі, пан Кучеренко добре знає, скільки зараз треба "відстьогнути" чиновнику ЖЕКу і Держадміністрації за дозвіл встановити індивідуальну систему опалення. А може він із ними у долі?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.