Загинув екс-губернатор Рівенської області Василь Червоній

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 4.07.2009 17:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7515

Сьогодні близько 12.00 від удару блискавки загинув народний депутат України чотирьох скликань, колишній голова Рівненської облдержадміністрації, депутат облради Василь Червоній.

Загинув екс-губернатор Рівенської області Василь Червоній

Як повідомили УНІАН у центральний районній лікарні, що у селищі Клевань Рівненського району, В.Червонія доставили близько 14.15 у реанімаційне відділення цієї лікарні у вкрай тяжкому стані. Лікарі до останнього боролися за його життя, роблячи йому штучний масаж серця, однак врятувати життя не вдалося.

Як повідомили у МНС України, близько 12.30 В.Червонія під час риболовлі у селі Ганівка Костопільського району вразила блискавка, внаслідок чого він помер по дорозі до лікарні.

Можливою причиною ураження блискавкою В.Червонія джерело в правоохоронних огранах назвало працюючий мобільний телефон, електромагнітне випромінювання якого притягнуло природній електричний розряд. Власне телефон згорів під час удару блискавки.

Довідка. Народився 24 серпня 1958 р. на Рівненщині. Закінчив Київський політехнічний інститут, інженер-хімік-технолог, "Основні процеси хімічних виробництв і хімічна кібернетика" (1981). З 1981р. працював на Рівненському ВО "Азот" інженером АСУВ, начальником зміни. 1988 р. створив перший на Рівненщині осередок Товариства української мови, а потім - перший в області осередок Руху. Член Руху з 1989 р. Голова Рівненської крайової організації НРУ (з 1991) Член Президії Центрального Проводу НРУ (з 1997 ) 1999-2005 рр., з червня 2006 р. - голова Рівненської обласної організації Української Народної Партії. З 1999 р. - член Центрального Проводу та Правління УНП.

В.Червоній був одним з організаторів та ініціаторів створення на Рівненщині наприкінці 80-х років минулого століття перших осередків Товариства української мови імені Тараса Шевченка та Народного Руху України за перебудову. Уперше був обраний депутатом Верховної Ради України у 1990 році, і відтоді ще тричі обирався до парламенту як за мажоритарними округами, так і за списками партій і блоків. Був керівником обласного виборчого штабу блоку Віктора Ющенка на Рівненщині у 2002 та 2004 роках.

З січня 2005 по травень 2006 року В.Червоній був головою Рівненської облдержадміністрації. В останні роки – незмінний голова обласної організації Української народної партії, голова фракції УНП в обласній раді.

В.Червоній був активним церковним діячем краю. Йому належить велика роль в організації та створенні єпархій Української Православної Церкви Київського патріархату. Він також був членом Вищої Церковної ради УПЦ Київського патріархату, церковним старостою рівненського кафедрального Свято-Покровського собору, кавалером багатьох відзнак цієї церкви.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.