Українці Луганська відсвяткували перемогу над хазарами

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 6.07.2009 10:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7517

Факельну ходу на честь 1040-ої річниці розгрому Хозарського каганату провели в Луганську представники організації Патріот України.

Близько трьох десятків молодих людей пройшли зі смолоскипами центральними вулицями міста, Оборонній та Радянській, від обласного українського драмтеатру до пам'ятника Шевченку, вигукуючи гасла: “Україна - понад усе!”, “Смерть ворогам!”, “Чий Донбас?! Наш Донбас! Чий Луганськ?! Наш Луганськ!”.

Завершилася хода нетривалим мітингом біля постаменту пам'ятника поетові.

Офіційно хода є святкуванням 1040-ої річниці розгрому Хозарського каганату. Керівництво молодіжної організації “Патріот України” на заході презентував Олег Однороженко, посада якого в організації - ідеологічний референт.

За його словами, місцеві відділення соціал-націоналістів уже досить тривалий час працюють у промислових містах півдня Луганської області, наприклад, у Ровеньках та Стаханові.

Однороженко зазначив, що серед ключових пунктів програми його організації - повернення України до клубу ядерних держав, боротьба з нелегальною міграцією і націоналізація стратегічно важливих галузей промисловості.

Довідка. Хозарський каганат (650-969) - середньовічна держава, яку створено кочовими народами - хозарами. Контролював територію Передкавказзя, Нижнього і Середнього Поволжя, сучасного північно-західного Казахстану, Приазов'я, східну частину Криму, а також степу та лісостепу Східної Європи аж до Дніпра. Державна релігія - іудаїзм.

Центр держави спочатку містився у приморській частині сучасного Дагестану, пізніше перемістився у пониззя Волги. У політичній та військовій залежності від хозар певний час перебувала частина східнослов'янських племінних союзів.

Хазари здійснювали спустошливі набіги на Київську Русь, прагнучи завоювати державу. Київский князь Святослав 1040 років тому розгоромив вщент хазарське військо, зруйнував ресурсну базу та знищив столицю держави. Після цього Каганат вже не відродився.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.