Розваги обранців. Завтра у парламеті черговий гай-гуй "про народ"

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 6.07.2009 11:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7519

Партія регіонів заблокує трибуну парламенту 7 липня, якщо на порядку денному не стоятиме першим законопроект про підвищення мінімальної зарплати і прожиткового мінімуму.

Про це заявив заступник фракції ПР Олександр Єфремов сьогодні на погоджувальній раді.

"Якщо цього не буде, то завтрашнє засідання не відбудеться", - сказав Єфремов. За його словами, Партія регіонів вже надала коаліції "джерела, за рахунок яких можна профінансувати підвищення мінімальної зарплати і прожиткового мінімуму".

Проте, які саме джерела винайшла ПР - Єфремов сором'язливо промовчав.

Тим часом, Кабмін звинувачує Партію регіонів у намаганнях і надалі блокувати роботу як парламенту, так і уряду, дестабілізуючи фінансову ситуацію в країні.

Про це під час погоджувальної ради заявив перший віце-прем"єр Олександр Турчинов.

"Позиція ПР – це небезпечний популізм, справжня мета якого дестабілізувати фінансову ситуацію в країні", - сказав він.

Він повідомив, що представники ПР не з"явилися на засідання Бюджетного комітету парламенту, де має бути доопрацьований проект закону щодо підвищення мінімальної зарплати і прожиткового мінімуму.

"Справжні намагання ПР - це блокування роботи як уряду, так і парламенту… У випадку, якщо якісь розрахунки будуть надані від ПР Бюджетному комітету і Мінфіну, то ми їх вивчимо по пунктах...Ми готові працювати цілодобово у складі робочої групи. Але жодної конструктивної пропозиції не надійшло", - сказав він.

В свою чергу, нардеп від ПР Микола Азаров заявив, що розрахунки уряду до відповідного законопроекту були підготовлені "з помилками". Азаров підкреслив, що уряд примушує опозицію виконувати роботу, яку має виконати Кабмін.

Голова Верховної Ради Володимир Литвин запропонував нардепам і представникам уряду зібратися у нього в кабінеті, щоб в рамках відповідної робочої групи доопрацювати законопроект з метою, щоб парламент запрацював.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.