За лаштунками дерибану. Україна на двох стає реальністю?

Автор/джерело -  © ЗІК



Дата публiкацiї - 6.07.2009 15:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7523

Завтра ми маємо стати свідками остаточного оформлення дуету дерибанщиків України із подальшим ширкуванням. Кулуарного, звичайно.

Якщо Партія регіонів завтра знову буде блокувати парламент, це означатиме, що Ющенко і Янукович остаточно домовилися, і фактично коаліція цих двох людей відбулася, оскільки мова йде про те, щоб руками «регіоналів» розвалити Верховну Раду і призвести до дострокових парламентських виборів.

Про це сьогодні повідомив народний депутат Тарас Чорновіл.

Він вважає, що Віктору Ющенку дострокові парламентські вибори потрібні для того, щоб, використовуючи адмінресурс і свій вплив в партії «Наша Україна», створити абсолютно слухняний список і провести свою фракцію у Верховну Раду, стати парламентським діячем, гарантувати собі недоторканність на наступні роки і певні, хай і незначні, впливи в країні.

«В іншому випадку, якщо не буде паралельних виборів, іти йому на президентські просто сенсу немає. Він уже зрозумів, наскільки мені відомо, що йому нема сенсу балотуватися в Президенти, якщо вибори він так чи інакше програє. Але якщо паралельно з президентською буде і парламентська кампанія, він, як паровоз, може протягнути фракцію у Верховну Раду», – переконаний Чорновіл.

Щодо Януковича, то він, за словами Чорновола, щиро вірить тим рейтингам, які йому підсовують і в яких не враховано основної проблеми Партії регіонів – падіння явки на сході України, де люди зневірилися в бездіяльності свого лідера. Янукович вірить, що зараз є ще шанс здобути більшість в парламенті, яка дасть йому можливість після президентських виборів не миритися з урядом Тимошенко, а поставити свого Прем’єр-міністра.

«Тоді буде дуже велика ймовірність коаліції Партії регіонів і «Нашої України». І буде фактично одноосібність влади: Янукович – Президент, Азаров – Прем’єр-міністр, а Ющенко – лідер парламенту. Оце приблизний розподіл ролей, який, наскільки мені відомо, на сьогодні визначений», – зазначив нардеп.

Але, на думку Чорновола, розвалити нинішню Верховну Раду чи заблокувати роботу уряду вже не вдасться, оскільки часу вже практично не залишилось. Крім того, коли мова йде про особисті інтереси чи про збереження влади, Тимошенко воювати вміє, і минулого року вона це показала, коли заблокувала законний розпуск парламенту.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.