Обрізання недоторканості. БЮТ готовий до компромісу

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 6.07.2009 16:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7526

Фракція БЮТ готова підтримати фракцію Партії регіонів під час голосування за скасування недоторканності суддів та Президента України.

Класові бої недоторканих прямо сесійній залі

Про це заявив заступник голови Верховної Ради Микола Томенко.

За його словами, фракція БЮТ «одноголосно голосуватиме» за прийняття даного рішення.

Він також підкреслив, що фракція БЮТ наполягає на необхідності голосування за скасування недоторканності народних депутатів. М.ТОМЕНКО наголосив, що «це питання треба зрушити з мертвої точки».

Крім того, він додав, що фракція БЮТ готова підтримати зміни до Конституції України в частині розширення прав обласних і районних рад і ліквідацію районних державних адміністрацій.

Віце-спікер підкреслив, що фракція готова підтримати «будь-які ідеї, які спрямовані на користь України».

«Готові підтримати і готові голосувати», - додав він.

Між тим, колеги Томенка із Партії регіонів вважають, що законопроект з цього питання навряд чи набере мінімум 226 голосів, хоча наразі потрібно не менше 300. Наприклад, такої думки нардеп Лавринович.

Інші, наприклад, екс-Генпрокурор Святослав Піскун, публічно заявляють, що сама пропозиція позбавлення депутатської недоторканості - не відповідає парламентським традиціям Європи.

Втім, у жодній європейській країні жодна посадова особа, включаючи Главу держави, не має імунітету від правосуддя. Це те, про що в Україні "недоторкані" особи вважають за необхідне не згадувати публічно.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.