Японці незадоволені безшумністю гібридів

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 6.07.2009 17:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7527

В Японії нині бум гібридних машин - моделі Honda Insight і Toyota Prius окуповували вершину рейтингу продажів нових автомобілів. В зв’язку з цим все більше уваги громадськість приділяє “недоліку” бензоелектричних машин - безшумності.

Honda Insight

Міністерство транспорту Японії отримує скарги від автомобілістів і людей з поганим зором на тихохідність гібридних машин. Адже на малих швидкостях, коли гібрид використовує тільки електромотор, шуму від нього значно менше, ніж від автомобіля з класичним ДВЗ, повідомляє drom.ru.

Для обговорення проблеми міністерство утворило спеціальну комісію, до якої увійшли учені, люди з поганим зором, автолюбителі, поліцейські і представники автомобільної індустрії. Після першого зібрання учасники цієї комісії висловили припущення, що непогано було б обладнати гібриди спеціальним пристроєм, що генерує шум. Поки не ясно, які звуки повинен видавати цей прилад, але він повинен попереджати інших учасників дорожнього руху.

Пропозиція комісії буде розглянута, але при цьому міністерство обіцяє не забути і про плюси низького рівня шуму: адже гібридні автомобілі не порушують спокій жителів в житлових кварталах.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.